Lunascape, el navegador híbrid

Lunascape,  és un navegador híbrid que inclou els motors Gecko, que fa servir el navegador Firefox de Mozilla; Trident, que correspon a l’Internet Explorer de Microsoft; i WebKit, el que fan servir el Safari d’Apple i el Chrome de Google. És, doncs, el primer navegador híbrid i es pot descarregar de franc. De totes maneres, encara es troba en fase de proves i, ara com ara, solament funciona amb Windows.
D’entrada, quan s’instal·la, demana el motor de navegació preferit per defecte. Però amb un clic de ratolí es pot canviar el motor del navegador en qualsevol moment. També es poden tenir unes quantes pestanyes obertes, cadascuna funcionant amb un motor diferent.
L’aplicació pot ser molt útil en casos com aquest: de trobar una pàgina que no es veu del tot bé amb el navegador habitual. De fet, hi ha mestres de webs que únicament tenen en compte l’Internet Explorer de Microsoft a l’hora de fer webs, que, després, no s’acaben de veure bé amb uns altres navegadors. Doncs bé, amb Lunascape podeu navegar amb els motors del Firefox o del Safari, força més ràpids que no el de l’Explorer, i, si una pàgina no es veu bé, canviar de motor amb un clic. L’invent també pot ajudar els qui fan webs a comprovar ràpidament si es veuen bé amb tots els navegadors.
Però hi ha més característiques interessants. Els responsables diuen que és el navegador més ràpid de la xarxa, pot llegir RSS, té una protecció perquè no es col·lapsi tot el navegador, en cas de topar amb una web espinosa, etc. De moment, no s’hi poden instal·lar les extensions del Firefox, però en té de pròpies, i sí que hi funcionen les de l’Internet Explorer.