Google Earth, en la seva versió 5.0, permet ara explorar també en català els diversos oceans i el planeta Mart

La nova versió 5.0 del programa de cartografia digital Google Earth ja és en català. El programa s’instal·la, per defecte, en l’idioma del vostre sistema operatiu; si no és el català el podeu ajustar després si seguiu aquestes instruccions. També permet explorar el fons marí en tres dimensions i visitar el planeta Mart, reproduït amb el relleu corresponent i les imatges del planeta vermell més detallades del mercat.

La funció Ocean afegeix a l’actual servei de Google Earth la possibilitat d’exploracions submarines. Ocean inclou informació, fotografies i vídeos procedents d’organismes científics, investigadors marins, televisions com ara National Geographic. En paral·lel ofereix informació sobre les conseqüències de  de la pesca abusiva, sobre les àrees marines més perjudicades, i suggeriments per a evitar l’esgotament dels recursos.

Si l’aplicació Sky ja permetia navegar per l’univers i explorar a fons el Sistema Solar, ara inclou fotografies molt detallades del planeta Mart fetes des amb les naus espacials que s’hi han enviat. Però el Google Earth 5.0 no només us pot ajudar a viatjar pel fons del mar, la superfície de la Terra o l’espai, sinó també a través del temps. La nova versió del programa podeu comparar com ha canviat una zona determinada en els darrers anys, comparant les diferents tongades de fotografies per satèl·lit que s’han publicat. Amb Ocean fins i tot es pot comparar el fons marí de fa uns trenta anys amb el d’ara.