Google Art Project

Google acaba de posar a l’abast l’aplicació “Art Project“, que ens dóna accés a 1.000 obres d’art dipositades a 17 dels més grans museus d’arreu del món. Mitjançant la tecnologia de Google Street View, podem visitar les col.leccions del MoMA de Nova York, la Galeria dels Uffizi a Florència, l’Hermitage de Sant Petersburg, el Museu Van Gogh i el Rijksmuseum d’Amsterdam, la National Gallery de Londres, el Prado de Madrid – només per anomenar-ne uns quants.

El visionat de bona part dels quadres és d’alta resolució. (Estem parlant de 7000 milions de píxels) Aplicant l’apropament d’imatge es poden apreciar les pinzellades a la perfecció.

Encara que no es disposa de l’accés a la totalitat d’obres de cada museu (en realitat, les seleccions són bastant limitades) Art Project d’anar incrementant el seu catàleg serà, és de fet, una molt bona eina per a l’estudi de l’obra d’art pictòrica.

Abans d’endinsar-nos en el web “Art Project” és recomanable fer un cop d’ull a aquest parell de vídeos explicatius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>