7-Zip: un nou compressor d’arxius

7zip
7zip

El 7-Zip és una aplicació per a la generació i la gestió d’arxius comprimits en múltiples formats. La darrera versió pot arribar a gestionar fins 24 formats, entre els quals hi ha els més populars com el *.zip i el *.rar.

El nivell de compressió també pot ser més gran que en els formats més habituals. Però el que veritablement el fa diferent, és la possibilitat de tallar els arxius comprimits, és a dir, d’un mateix arxiu se’n poden fer diferents paquets. Això facilita l’enviament de grans arxius per correu electrònic. En aquest enllaç hi trobareu una Mini – guia d’usuari per a l’ús del 7-Zip.
Els usuaris habituals de l’eina TISORES trobaran un avenç important amb el 7-Zip, car en una mateixa operació podran comprimir i tallar l’arxiu.
Per descarragar-lo millor que feu servir el Mozilla-Firefox. Amb tot, si feu servir l’Internet Explorer, és millor que compieu l’enllaç i l’enganxeu a la barra d’adreces del navegador. La URL del 7-ZIP és: http://freefr.dl.sourceforge.net/sourceforge/sevenzip/7z465.exe