Recursos educatius sobre l’Onze de setembre, Diada Nacional de Catalunya

La primera llei aprovada pel Parlament de Catalunya en constituir-se l’any 1980 va ser la declaració de l’Onze de setembre com a Festa Nacional de Catalunya. Un dia que per una banda, significa el record de la pèrdua de les llibertats, els drets i les institucions catalanes i, de l’altre, ret homenatge a aquells que lluitaren per la seva defensa, un 11 de setembre de 1714.

Des de reporteducacio.cat us presentem facilitem dos documents per apropar els esdeveniments històrics que giren al voltant d’aquesta data i l’espai on es van desenvolupar aquests mateixos esdeveniments.

El primer és una proposta, el fil conductor de la qual és la capacitat del poble català de superar les maltempsades. Així es presenten els orígens de la Diada nacional de Catalunya, els fets de l’Onze de setembre de 1714 i un breu recordatori de la figura del General Moragues.

 

La segona és una reproducció en 3D de la Barcelona de principis del XVIII amb una descripció de les diferents parts de la ciutat.

 

2 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>