Vuit accions estratègiques per fer que la docència compti amb mesures decents de desenvolupament professional

Ahir, 16 d’octubre, va tenir lloc a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona la presentació del document d’Accions estratègiques per a la millora de la formació inicial per a la docència, document elaborat per la Comissió Tècnica de seguiment del Programa MIF

El document és el resultat d’un procés de debat amb agents socials i educatius destacats. Té la finalitat de contribuir a la implementació del model proposat al document Millora de la formació inicial per a la docència. Reflexions i propostes, elaborat a instàncies de la Comissió Tècnica del Programa MIF.

S’estructura en tres apartats: i) estructura i contingut de la formació; ii) professorat universitari; iii) carrera professional docent.

Els tres apartats es concreten en vuit accions estratègiques, que suggereixen línies d’acció prioritàries, amb indicació de mesures concretes i necessitats específiques que acompanyarien l’aplicació d’aquestes accions, juntament amb una indicació dels agents implicats.

 

De cara al desenvolupament personal i professional dels docents, des dels equips de cada centre (allò que encara alguns en diuen “claustre”) convindria anar anticipant-se als esdeveniments i posar en el focus del debat, tant intern com extern (intercentres), la formació continuada del professorat per anar amb simptonia amb aquestes noves propostes de formació inicial. És des dels centres des d’on s’ha d’encapcelar les prioritats que el nostre sistema educatiu necessita per transformar-se i ser la universitat qui sàpiga adeqüar-se mitjançant la pedagogia comparada, la recerca i desenvolupament de tendències metodològiques i didàctiques, les possibles innovacions, no només en les pràctiques educatives sinó també en el sistemes d’incorporació de professionals a l’educació en el seu sentit més ampli: començant pel professorat d’aula i del professorat universitari responsable de la formació de docents,i prosseguint també en els assessors dels serveis educatius, de la inspecció educativa o dels directius i tècnics dels serveis centrals del Departament d’Ensenyament.

|Més info|

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>