Sí! Programa de Salut Integral.

programasisalutLes malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat al món. Diversos estudis posen de manifest que els principals factors de risc d’aquestes patologies són l’obesitat i els factors associats a ella (la diabetis i la hipertensió arterial), fruit d’una alimentació incorrecta i de la manca d’activitat física.

Tenint en compte que els hàbits apresos durant la infància es mantenen en l’edat adulta, la Fundació SHE, liderada pel Dr. Valentí Fuster, impulsa amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament el Programa SI!, dirigit a escolars d’entre 3 i 16 anys i a les seves famílies.

Els resultats de l’estudi científic del Programa SI! en l’etapa d’Educació Infantil confirmen la importància d’educar en hàbits saludables els nens de 3 a 6 anys i validen la implantació del programa en nous centres educatius.
  • Prop de 15 investigadors de la Fundació SHE, CNIC i del Mount Sinai Hospital han avaluat l’eficàcia del Programa SI! en els nens de 3 a 6 anys amb un estudi randomitzat en 24 col·legis de Madrid (2.000 nens) durant els cursos 2011-2012 a 2013-2014.
  • Els resultats finals mostren que la implantació del Programa de Salut Integral d’Educació Infantil ha produït diferències significatives pel que fa a coneixements, actituds i hàbits, respecte d’un estil de vida saludable, en els tres cursos implicats: 1r, 2n i 3r curs del segon cicle d’Educació Infantil. Les millores generals es deuen, en gran mesura, a la pràctica d’activitat física.
  • Si bé el major impacte en el coneixement es produeix en els primers anys, no és fins al tercer any d’intervenció que es produeix un impacte en modificacions d’hàbits que supera al de coneixements i actituds, especialment la modificació d’hàbits alimentaris.
  • De la mateixa manera, després de la intervenció de 3 anys, el Programa SI! no només ha demostrat ser una estratègia eficaç i factible per educar en hàbits saludables entre els nens, sinó també per impactar en marcadors d’adipositat (com el perímetre de la cintura o el percentatge de greix), que estan directament relacionats amb la salut cardiovascular.

La Fundació SHE continua desenvolupant el Programa SI! a la Primària i Secundària amb l’objectiu de validar tot el projecte científicament, permetre la seva expansió i abastar tota l’educació obligatòria, fet que, sens dubte, tindrà un impacte significatiu en la promoció de la salut cardiovascular.

|Més info|

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>