reportEducació: 25 anys en digital

El gener-febrer de 1985 sortia el número 0 del butlletí del centre de recursos pedagògics que donava origen al primer contacte amb les escoles de Sant Vicenç dels Horts,

En iniciar-se el curs 1985-1986, el butlletí “report” ja iniciava, amb un caire més formal, la seva aparició bimestral. Amb una rudimentària autoedició, es van succeir diversos exemplars que permeten copsar l’evolució del centre de recursos pedagògics: primer amb l’extensió subcomarcal de la seva demarcació (incorporant les poblacions de Molins de Rei, El Papiol, Torrelles de Llobregat, Pallejà, Corbera de Llobregat, Cervelló, La Palma, i Vallirana, la introducció gradual de recursos tecnològics, l’evolució en el disseny de l’oferta de la formació continuada del professorat, les diverses activitats de dinamització educativa, etcètera. I, segonament, exposant els canvis que s’anaven introduint, com ara, la nova reorganització territorial -amb el pas de Molins de Rei i el Papiol a la demarcació de Sant Feliu de Llobregat-, canvi de denominació (Baix Llobregat-6), coordinació, execució i seguiment de la formació permanent des del mateix servei educatiu, fins a la integració dels diversos serveis educatius del Departament d’Educació (aleshores denominat d’Ensenyament) amb incidència en una mateixa demarcació, en una unitat orgànica i funcional.

report en paper
Aplec d’exemplars de diferents edicions del reportEducació en la seva etapa analògica.

Tan bon punt la internet va arribar a una primera fase de democratització, es va fer el pas cap a la versió digital del butlletí (1996), i, uns anys més tard, el 2010, quan es va aprovar el domini .cat,  reporteducació ho va incorporar a la seva marca: reporteducacio.cat. Així mateix, es va adoptar com a identificatiu al “Més petit de tots” a partir de l’escultura feta per Miquel Paredes.

En paral·lel, l’any 2011 s’incorporava un compte de Twitter per ajudar a difondre els posts del web i a redifondre activitats dels centres de la demarcació i informacions d’entitats i institucions educatives. I, com a complement, el 2019 es va incorporar un canal de Telegram.

Darrera interfície de reportEducació abans de la migració al sistema NODES de la Xtec

El XXè aniversari de reporteducacio.cat va coincidir amb la posada en marxa de la plataforma Nodes del Departament d’Educació, que el nostre servei, des del primer moment de la seva implementació, va adoptar com a eina de comunicació i interacció amb els centres de la nostra demarcació.

En l’actualitat, www.reporteducacio.cat és el portal del Servei Educatiu Baix Llobregat-6 i informa sobre el conjunt dels equips que en formen part: centre de recursos pedagògics, equip d’assessorament i orientació psicopedagògica, centre de recursos per a deficients auditius i l’equip de llengua i cohesió social.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>