Autor: Michael Morpurgo
Il·lustracions: Quentin Blake
Traducció: Yannick Garcia
Editorial: Bambú
Col·lecció: Joves lectors
ISBN: 9788483434987
Edat: +8
Michael Morpurgo, l’autor de dos clà ssics de la literatura infantil i juvenil: El regne de Kensuke i Cavall de guerra ens presenta un relat carregat de valors sobre un tema molt d’actualitat: els refugiats. Es tracta d’una narració breu, ideal per debatre després de la seva lectura en la comunitat escolar.
Morpurgo s’acosta a aquesta problemà tica a través d’uns refugiats que ens poden quedar molt allunyats: els vietnamites que han de fugir del seu paÃs cap a les costes de Hong Kong durant la cruenta guerra del Vietnam (1955-1975).
El protagonista és un infant que va fugir amb la seva famÃlia en barca, tots els integrants de la qual van morir en la travessa excepte ell. Es pot comprovar com el rerefons de la història narrada, malgrat estar allunyada en el temps, és molt actual.
Durant una excursió a Devon, on els alumnes comparteixen uns dies de colònies en una granja agrÃcola al bell mig del Parc Nacional de Dartmoor, una de les professores que coordina els grups, i que exerceix com a narradora de la història, adverteix un comportament una mica inusual en un dels nois, en Ho.
Ho és un infant que no es comunica, no pronuncia una sola paraula quan es relaciona tant amb els docents com amb la resta dels escolars, tanmateix sembla gaudir especialment de les tasques quotidianes que se li assignen i, sobretot, del contacte amb els animals. La mestra i el director de la granja descobriran la veritable història del noi precisament grà cies al vincle que sembla unir-lo a un dels cavalls amb qui comparteix confidències.
Que l’obra es desenvolupi en una granja no és casualitat, Morpurgo impulsa des dels anys setanta una cadena de granges orientades a la realització de colònies escolars en l’à mbit rural.
Que bé que ens ho hem passat! està  il·lustrat amb l’inconfusible estil de Quentin Blake (l’il·lustrador sempre lligat amb l’obra de Roald Dahl), sempre fidel als seus conceptes grà fics.