Escolarització i èxit escolar al Baix Llobregat. Un estudi de l’observatori del Consell Comarcal

Augmenta l’alumnat al Baix Llobregat (+0,7%). Tot i amb això, per sisè any consecutiu disminueix el nombre d’infants matriculats en educació infantil. La comarca registra 509 infants menys matriculats en educació infantil (0 a 5 anys). Per vuitè any consecutiu, l’alumnat matriculat en cicles formatius (10.188) supera al de Batxillerat (9.052). 7,6% de l’alumnat és estranger. Continua disminuint el pes de l’alumne estranger en els centres educatius de la comarca.

El 64,8% dels centres educatius del Baix Llobregat són de titularitat pública. Respecte el curs 2016-2017 disminueixen els centres que ofereixen educació infantil i primària. Augmenta el personal docent respecte el curs anterior, destacant els centres d’ensenyaments secundaris de titularitat pública (+5,1%) i el d’educació infantil de segon cicle i primària de titularitat privada (+2,8%). El descens del personal docent només s’observa en els centres d’ensenyament d’educació infantil de primer cicle de titularitat privada (-2,1%).

El 72,7% de l’alumnat d’ESO promociona de curs sense cap àrea pendent. Respecte el curs 2015-2016 ha augmentat el percentatge d’alumnes graduats a quart d’ESO. El curs 2016-2017, el 88,1% dels alumnes de 4rt d’ESO es van graduar al Baix Llobregat, al conjunt de Catalunya el 88,6% del total. El percentatge d’alumnat que repeteix curs a l’ESO no supera el 6%. El tercer curs d’ESO és el que concentra un major nombre d’alumnes que repeteixen curs.

L’èxit en l’oferta formativa post obligatòria és inferior al registrar en l’educació secundària obligatòria. Segon de Batxillerat és el que registra el major percentatge de promoció (85,5% del total de matriculats) i el cicle formatiu de grau superior el menor (59% del total). Com en la resta de nivells educatius, més noies que nois promocionen sense àrees pendents de curs.

Totes aquestes dades es poden consultar a la nota informativa d’escolarització i èxit escolar corresponent a les dades publicades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya corresponent al curs escolar 2017-2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>