Proposta solidària de l’Hospital de Sant Joan de Déu per al proper 15 de febrer (Dia Internacional del Càncer Infantil)

unnamedAquesta commemoració, molt poc coneguda, se simbolitza mitjançant un llaç daurat, amb el qual tot aquell que el porta dóna a conèixer el seu suport i la seva solidaritat amb la lluita contra el càncer infantil.

Sabeu què… ?

  • Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a tota Espanya, més de 200 a Catalunya.
  • El càncer infantil és molt diferent del d’adults. No es pot prevenir i la recerca és l’única via per avançar.
  • Gràcies a la recerca, actualment es curen un 80% dels casos, però per a molts nens i nenes la medicina encara no té cap solució. El 20% dels infants afectats no supera la malaltia.
  • Un nen no és un adult petit. Necessita fàrmacs i tractaments específics per lluitar contra la seva malaltia, però no és rendible desenvolupar-los comercialment .
  • La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer se centren en el càncer d’adults, mentre que els nens són els grans oblidats.
  • L’Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil, format per un equip de 20 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de les donacions privades d’entitats i persones solidàries que el fan possible.

I són aquestes raons i la necessitat que la investigació no s’aturi per manca de mitjans econòmics, que els proposo una “dolça i senzilla” manera d’aconseguir fons per al laboratori d’investigació del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Es tracta d’organitzar una xocolatada amb la qual alumnes del centre, familiars, amics i la comunitat educativa comparteixin un berenar solidari i contribueixin a fer que la investigació segueixi endavant; alhora que es fomenta la participació i la solidaritat, es recolliran fons per continuar lluitant contra aquesta malaltia i es donarà a conèixer la tasca que es realitza en el camp de l’oncologia pediàtrica en aquest hospital. L’import obtingut es destinarà íntegrament a aquesta causa i s’ingressarà directament en un compte de titularitat de l’Hospital Sant Joan de Déu.

chocolatada

 

Si estan interessats a col·laborar-hi, poden posar-se en contacte amb mi mitjançant e-mail. estelacampana@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>