Mostra Sambori Òmnium de Creacions Culturals

Òmnium Cultural impulsa la primera Mostra Sambori de creacions culturals per incentivar la creació d’obres artístiques, col·lectives i en català festes des de l’escola.

>Per aquest motiu, fem una crida al conjunt d’infants i joves, acompanyats dels seus referents educatius, perquè descobreixin el seu camí com a creadors, i puguin fer visibles projectes culturals. Amb aquesta iniciativa Òmnium impulsa les creacions col·lectives que es presentaran en Mostres locals o en la gran Festa Sambori, que abasta centres educatius del Principat, la Franja, Andorra o la Catalunya Nord.

Les obres, que es treballaran als centres, hauran de ser d’autoria col·lectiva i en català. Les creacions podran incloure qualsevol llenguatge artístic (literatura, arts escèniques, música, audiovisual o creacions interdisciplinàries), enregistrades i presentades en format vídeo. El valor pedagògic de la proposta es posa de manifest en la llengua catalana com a vehicle d’expressió comú, les creacions en equip i la diversitat artística amb perspectiva interdisciplinària. Promou la cooperació en treball conjunt no competitiu i afavoreix que els docents puguin animar a l’alumnat segons les seves aptituds diferenciades dins l’equip cooperatiu. Finalment, aplega creacions en una Mostra que ha d’esdevenir punt de trobada, pot suggerir noves iniciatives i fa visibles els treballs creats dins de l’escola cap a l’entorn, les famílies i la comunitat en general.

Disposeu fins el 15 de març de 2022 per dur a terme les creacions. Per tal de facilitar el procés, a la pàgina web tindreu a la vostra disposició propostes d’activitats. També podeu sol·licitar acompanyament a l’aula o formació a través d’aquest formulari.

Aquest mes de juny fem tres convocatòries obertes de presentació, a les quals qualsevol mestre o equip docent hi podrà assistir:

  • Dijous, 10 de juny de 17:30 a 18:30 h
  • Dimarts, 15 de juny de 17:30 a 18:30 h
  • Dimecres, 16 de juny de 17:30 a 18:30 h

Sessions de presentació

Per a qualsevol dubte o més informació: sambori@omnium.cat o bé https://www.omnium.cat/mostra-sambori/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>