Maravillosamente especial, música contra l’odi a les persones amb la síndrome de Down


El grup musical Mercado Negro i la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD) han col·laborat per difondre un missatge d’inclusió vers les persones amb la síndrome de Down (SD). El resultat ha estat Maravillosamente especial, una cançó que fa bandera de la inclusió.

La col·laboració entre Mercado Negro i la FCSD neix d’un episodi lamentable i repugnant protagonitzat per l’escriptor Arcadi Espada. Al programa “Chester in Love” de Risto Mejide, Espada es va referir a la síndrome de Down com una “desgracia”, i a les persones que el tenen les va titllar de “patéticos”, “víctimas de su condición”, “desgraciados” o “hijos tontos, enfermos y peores”.

Aquestes declaracions van indignar a molta gent. Entre ells, Mercado Negro, que té un familiar amb SD. Fruit de la indignació, el grup musical va escriure una cançó titulada Maravillosamente Especial on es reivindiquen valors com el respecte, la diversitat i la inclusió.

El cantant i baixista del grup, Manel Fernández, considera que “a través de la música com a eina reivindicativa, es pot canviar la imatge equivocada de la SD”. Per la seva part,  Katy Trias, directora general de la FCSD, afirma que “la inclusió es basa en el respecte i l’aprenentatge de la diferència, donant veu i espai a les persones amb SD dins de la societat”.

Aquest videoclip és un cant a la celebració de la vida amb el qual es vol transmetre que tothom és diferent, independentment de tenir o no la síndrome de Down, i just això és allò que ens fa especials. Només cal trencar amb els prejudicis i descobrir que el món de les persones amb síndrome de Down és tan real i interesant com el de les persones que no el tenen.

Descobreix més info sobre la #fiestaporlainclusión aquí: https://www.fcsd.org/es/celebra-la-fi…
—————————————————————————————————————————————————————
Maravillosamente Especial es la cançó de Mercado Negro els drets d’autor de la qual han estat cedits a favor de la FCSD.
Productora: Dark King Films
Guió: FCSD
Col·laboradors: Antiga Biblioteca Almirall – Cosas de Ocio – Party Fiesta – Caprabo.

https://www.fcsd.org/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>