L’Escola La Guàrdia de Sant Vicenç dels Horts s’incorpora a les Aliances Magnet per a l’èxit educatiu

MAGNET es un programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col∙laboració amb el Departament d’Ensenyament i l’Instititut de Ciències de l’Educació de la UAB  i la Diputació de Barcelona, que té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte educatiu en aliança amb una institució. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa. El programa està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

Cinc centres educatius s’incorporen al programa Magnet el curs 2018-19 desenvolupant un projecte en aliança amb una institució que els permeti recuperar la seva capacitat d’atracció. Entre aquests cinc centres s’hi troba l’Escola La Guàrdia de Sant Vicenç dels Horts.

La comissió de selecció del programa “Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu” ha seleccionat els centres educatius següents per a la seva incorporació al programa el curs 2018-19:

 

 1. Escola Saavedra de Tarragona
 2. Escola Pau Delclòs de Tarragona
 3. Escola Marià Fortuny de Reus
 4. Escola La Guàrdia de Sant Vicenç dels Horts
 5. Escola Mas Casanovas de Barcelona
 6. Escola Vila-romà de Palamós
 7. Institut Ribot i Serra de Sabadell
 8. Escola Font Rosella de Sabadell
 9. Escola Rocafonda de Mataró
 10. Escola Josep Manuel Peramàs de Mataró
 11. Institut Pere Barnils de Centelles
 12. Escola Sant Ignasi de Manresa
 13. Institut Guillem Catà de Manresa

Encara queden pendents de resolució els 2 centres educatius restants. El procés per seleccionar els centres educatius que entraran al programa el curs 2018-19 s’ha allargat més del previst, perquè hi havia molts bons centres candidats i la comissió de selecció està recopilant més informació sobre alguns d’aquests centres. Demanem disculpes per aquest retard.

El procés de selecció per aquesta convocatòria és complex, ja que no només es tenen en compte els factors interns de cada centre educatiu, sinó també els condicionants externs que poden afavorir un major impacte del programa.

Els centres educatius que no han estat seleccionats, en la majoria de casos, és perquè tenen uns condicionants que dificulten l’assoliment dels resultats esperats en un període de 4 anys. Per tant la comissió de selecció ha valorat que aquests centres potser necessiten un altre tipus d’acompanyament o bé la posada en marxa d’altres estratègies de planificació educativa territorial abans de la posada en marxa d’un projecte d’aquest tipus.

Us recordem que es van presentar 25 escoles i 4 instituts en aquesta convocatòria del programa Magnet, sol·licitant formar part d’aquest programa d’innovació i equitat educativa el curs vinent.

Els centres educatius que s’han presentat són de diversos territoris, concretament: 5 de les comarques de Tarragona, 6 de la Catalunya Central, 4 de les comarques de Girona4 del Vallès Occidental , 3 de Barcelona ciutat, 3 del Maresme-Vallès Oriental, 2 de les comarques de Lleida, 1 del Baix Llobregat i 1 de Barcelona comarques.

Els 15 centres que siguin seleccionats se sumaran als 15 projectes que actualment ja formen part d’aquest programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament, l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB , la Diputació de Barcelona i el Consorci d’Educació de Barcelona.

Cap de projectes Programa Magnet

Més info Aliances Magnet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>