#LaCulturaaCasa, una proposta de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural des del seu web presenta els principals elements del patrimoni cultural català: monuments, elements del patrimoni immaterial, personatges… Alguns dels apartats del seu web són d’interès per als centres educatius. A continuació us en mostrem algun d’aquests apartats:

Navega en el temps

Un fris cronològic que va des dels temps de la prehistòria fins la Catalunya actual. Aquest fris es divideix en 13 grans períodes que inclouen un total de 302 elements patrimonials (esglésies, castells, personatges, pobles, indrets, museu…), cadascun dels quals té una breu descripció.

Històries del patrimoni

El títol d’aquests apartat és ben aclaridor sobre el contingut que ofereix. Són 19 històries sobre elements del patrimoni cultural català. Abasten continguts tan diferents com la Roca dels Moros del Cogul a l’explicació de per què Barcelona és una ciutat de dracs, passant per una reconstrucció en 3D al poblat ibèric d’Ullastret o ens ajuda a conèixer alguns dels artistes del romànic català.

Models 3D

S’hi mostra la reconstrucció en 3D d’entre altres elements patrimonials la del Claustre i la Porta dels Apòstols de la Seu Vella de Lleida, la Canònica de Santa Maria Vilabertran, la façana de la Rambla del Palau Moja de Barcelona o la Capella de Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya.

Visites virtuals

I permet fer visites virtuals a través del Google Street View als 32 elements patrimonials que s’han inclòs en el projecte endegat per Patrimoni Cultural. Així permet fer una visita virtual als monuments com la Cartoixa d’Escaladei, la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona o el Castell de Cardona. També s’inclouen enllaços a altres projectes com alguns tours virtuals per l’obra de Gaudí o per la Tàrraco romana.

Famílies i educació

Extens recull d’activitats i recursos d’un destacat valor educatiu: audiovisuals, jocs, llegendes… elaborats per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultura o per d’altres entitats (Museu d’Història de Catalunya, Museu d’Arqueologia de Catalunya…). Hi podeu trobar entre d’altres recursos:

Documentals de TV

Enllaços directes als capítols de programes de TV3 en els que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural ha participat al llarg dels darrers anys. Són programes divulgatius que expliquen l’art i la història de Catalunya d’una manera innovadora i diferent perquè tots els públics descobreixin la riquesa patrimonial de Catalunya.

  • El lloc dels fets (13 capítols)
  • Art endins (13 capítols)
  • Sota Terra (2 temporades de 13 capítols cadascuna)

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>