La Xarxa de Competències Bàsiques, un model de professionalització docent

La xarxa de Competències Bàsiques (Xarxa Cb) és una modalitat de formació i desenvolupament professional docent basat en l’aprenentatge entre iguals i en xarxa, promoguda pel Departament d’Educació, dins el seu pla de formació permanent. La Xarxa Cb està formada per equips docents de centres d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat que volen iniciar, mantenir o consolidar processos de reflexió-acció en equip i en xarxa per transformar l’escola en un espai que afavoreixi l’aprenentatge.

El proppassat 8 de juny va tenir lloc a Barcelona la dissetena jornada d’aquesta xarxa amb l’objectiu de reflexionar sobre com, on, quan i per a què aprenem amb sentit, avui, de la mà d’experts com Digna Couso, David Duran, Carles Monereo i Juli Palou.

I és just en aquest mes de juny quan s’ha publicat el document: FORMAR PER TRANSFORMAR. La Xarxa de Competències Bàsiques, un model de professionalització docent, un document elaborat per l’equip dels coordinadors i de les coordinadores de la Xarxa de Competències Bàsiques del Departament d’Educació amb l’assessorament de: Fernando Hernández (Universitat de Barcelona), Olga Esteve (Universitat Pompeu Fabra). Neus Sanmartí (Universitat Autònoma de Barcelona) i David Duran (Universitat Autònoma de Barcelona).

 


Una altra font informativa per conèixer més d’aprop l’activitat de la xarxa de competències bàsiques a través d’una entrevista publicada al Diari de l’Educació.

I per estar al corrent de l’activitat general de la xarxa és seguir el seu compte de Twitter.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>