La revolta de Santa Jordina o com capgirar la llegenda de Sant Jordi

Montblanc ha votat: no vol viure més sota les ordres d’un rei tirà. Però el monarca no pensa abandonar els privilegis així com així, i demana reforços: el Drac Mercat, despietat i voraç, ve al seu rescat. La Jordina, ànima lliure i consciència crítica, serà la primera a rebel·lar-s’hi. El poble es mobilitzarà, perquè saben que només se’n sortiran si actuen junts i alhora. No esperaran que cap cavaller els tregui les castanyes del foc.

El Sant Jordi del present i del futur ja té nom de dona i actua abrigat per la voluntat popular i la conjura dels iguals. Entre assemblees compartides i resistències comunes, David Fernàndez i Lyona ens animen a fer-nos nostra aquesta història subversiva i tocada de lila que reivindica la llibertat. Entre línies s’hi gestarà la revolta inajornable del nostre temps.

 

David Fernàndez (Vila de Gràcia, 1974) és periodista de La Directa, cooperativista i activista social. Està afiliat al sindicat IAC. Ha escrit Cròniques del 6 i altres retalls de la claveguera policialCop de CUP, conjuntament amb Julià de Jòdar; Foc a la barraca i August Gil Matamala, conjuntament amb Anna Gabriel. Recentment ha coordinat amb Àlex Romaguera Llums i taquígrafs. Atles de la corrupció als Països Catalans. Entre el 2012 i el 2015 va ser portaveu de la CUP Alternativa d’Esquerres al Parlament de Catalunya.

 

Marta Puig (Esperreguera, 1979), més coneguda coma a Lyona, és dissenyadora gràfica i realitzadora. S’ha fet popular pels videoclips realitzats per a grups com Love of Lesbian, Amaral, Lori Meyers, Mishima, entre d’altres. Jo mataré monstres per tu va ser el seu primer àlbum il·lustrat, un conte de Santi Balmes del qual se n’han fet més de vint edicions. També ha il·lustrat Mis primeros, primeros besos i La vida es corta y luego te mueres.

Fes-ne un tast

 

Al llibre s’hi uneix, en paral·lel, la narració en vídeo del conte en una producció que compta amb aquesta fitxa tècnica:

Narra: David Fernàndez
Dibuixa: Lyona

Direcció Anna Llacher
Producció executiva Guillem Sans Producció Arantxa Sánchez
Realització Leo Olabarría
Direcció de fotografia Josep Hernández
Assistència a rodatge Arnau Corredor, Anna Viñas
So directe Eloy Rodríguez Edició David Camarero
Grafisme Guillaume Caron Correctora Chantal Rabat
Idea de format Alguna Pregunta SL Producció tècnica Igluuu per betevé

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>