«La grieta», una novel·la gràfica sobre el drama dels refugiats a les portes d’Europa

lagrietaAutors: Carlos Spottorno & Guillermo Abril
Editorial: Astiberri
ISBN: 9788416251865
Edat: +12

Aquest relat no està basat en fets reals.
Són fets reals.

Aquesta obra del fotògraf Carlos Spottorno i del reporter Guillermo Abril mostra com el còmic pot esdevenir un mitjà periodístic per exel·lència. Spottorno i Abril donen forma narrativa a les més de 25.000 fotografies i els 15 quaderns de notes realitzats al llarg dels tres anys que es van dedicar a recórrer les fronteres d’Europa per a explicar el drama dels refugiats.

La seva tasca periodística va ser portada en nombroses revistes i diaris i el seu reportatge “A les portes d’Europa” va merèixer el segon premi del World Press Photo 2015.

La grieta és el diari de camp dels dos reporters que recorren la frontera des d’Àfrica fins l’Àrtic, amb l’objectiu de trobar causes i conseqüències de la crisis d’identitats que actualment està sofrint Europa. Per les pàgines d’aquesta obra on les vinyetes són les fotografies tractades d’Spottorno, hi trobarem les desventures dels subsaharians del Gurugú, el rescat d’una pastera davant les costes de Líbia, l’èxode dels refugiats dels Balcans, els tancs de l’OTAN a Bielorrússia i les patrulles dels reclutes finesos pels boscos àrtics a la frontera amb Rússia.

Una lectura molt recomanable per a comprendre un fet dramàtic que posa en dubte la política d’acollida de la Unió Europea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>