La confiança dels docents en el sistema educatiu. Per l’educació responc. #Edubaròmetre

Per l’educació responc, és la primera enquesta que pregunta a famílies i docents sobre les seves necessitats, expectatives i visions sobre l’educació dels seus fills i filles, dels seus alumnes, del seu centre i sobre com ha de ser l’educació del país. En el moment actual de canvis en l’educació, cal obrir i ampliar el debat, incorporant la pluralitat i riquesa de visions dels principals actors educatius.

Per què fer una enquesta a docents i famílies? Estem vivint moments de canvi en educació….

Malgrat l’educació és cada cop més present en el debat social i dels mitjans, el cert és que acostuma a ser un debat molt limitat, centrat en allò del que se’n té dades o bé sobre aspectes que són prioritaris per als actors institucionals. El resultat és que sovint no es té en compte la realitat dels centres, com els docents i les famílies viuen i viuen l’escola, allò que els preocupa, necessiten o volen del sistema educatiu.Tampoc reflecteix la complexitat i riquesa de visions dels diferents col·lectius implicats en l’educació dels infants i joves. Sovint, l’opinió de mestres i famílies sembla que sigui única, fent invisibles els matisos i la diversitat de visions existents.
En l’actual context de transformació educativa, cal ampliar el debat educatiu i incorporar més coneixement sobre el que volen, esperen i viuen els actors educatius. Els canvis que hagin de fer-se en l’educació del país hauran de comptar amb l’adhesió dels actors i cal, per tant, conèixer quines són les seves expectatives i necessitats.
L’EduBaròmetre és la primera iniciativa que vol conèixer i incorporar al debat educatiu les expectatives, necessitats, motivacions, visions i valors de famílies i de docents sobre l’educació. L’EduBaròmetre enquestarà dos cops l’any a famílies i docents sobre temes rellevants de l’educació del país. Qüestions sobre hàbits educatius, necessitats d’acompanyament o satisfacció amb el treball del/en el centre, per exemple, es combinaran amb preguntes sobre la confiança en el sistema i els centres educatius on escolaritzen els seus fills o treballen.
El que es presenta en aquest dossier de premsa són els resultats de la primera enquesta de l’Edubaròmetre als docents de Catalunya, realitzada durant la primavera i l’estiu de 2017.
Amb el llançament d’aquests resultats, engeguem una nova enquesta a famílies i docents. Als docents, els preguntem, entre d’altres coses, per la comunicació amb les famílies i sobre pràctiques d’innovació a l’aula.

|ACCÉS AL DOSSIER DE PREMSA|

Font: Fundació Bofill. Edubaròmetre.cat
 *Les dades referents a famílies es presentaran a primers d’abril de 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>