Jules Verne i la vida secreta de les dones planta

donesplanta

Autora: Ledicia Costas
Il·lustracions: Mónica Armiño
Barcelona: Barcanova, 2016
ISBN: 978-84-489-4118-5

Premi Lazarillo de Creació Literària, 2015
Recomanada: + 12 anys

Obra ambientada al Vigo del segle XIX, on es recrea una de les visites de Jules Verne a la ciutat, la ria de la qual el va inspirar per escriure un dels episodis de 20.000 llegües de viatge submarí. No obstant això, en contra del que acredita la documentació de l’època, aquesta visita de Verne a Vigo l’any 1884 no va ser fortuïta. L’escriptor arriba a la ciutat perquè està seguint el rastre de les misterioses dones planta.

La protagonista d’aquesta obra és Violeta, una adolescent intel·ligent i inconformista que viu amb els seus avis en una farmàcia. Els tres estan convençuts que ningú més que ells coneix el secret que guarden des de fa dècades: que tant la pròpia Violeta com la seva àvia Melissa pertanyen a aquesta nissaga de dones meitat humanes, meitat planta. Amb l’arribada de l’escriptor a la ciutat, s’inicia una aventura on hi ha submarins, iots a vapor, escura-xemeneies i estranyes criatures amb ànima de planta…

Novel·la amb una estructura que l’acosta a la novel·la d’aventures clàssica i que incorpora elements de ciència ficció i tecnològics. Tot allò que incorporava Jules Verne a les seves obres, al qual l’autora ret homenatge. Fantasia, màgia i lirisme també són altres característiques que destil·la aquesta narració que confirma la Ledicia Costas com una autora que fa de la imaginació la seva principal basa en tota la seva obra.

Pel jurat que li atorgà el Premi Lazarillo “és una novel·la ben escrita, amb una narració fluïda, una estructura molt ben aconseguida i un llenguatge literari senzill però elaborat, que combina amb precisió elements de la realitat i ficció i donant-li un aire de misteri que contribueix a fer molt emocionant la seva lectura”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>