Hem rebut de… @KalandrakaEdit

Aquest inici de curs la biblioteca del Servei Educatiu Baix Llobregat-6 ha rebut unes interessants novetats de l’editorial Kalandraka. Hi destaquen dos nous títols de la col·lecció 7 llegües, l’adaptació del conte popular rus La casa de la mosca fosca i la recuperació d’un altre clàssic d’Arnold Lobel.

Col·lecció 7 llegües

Maria Soler; Gusti [il.]. Tinc uns peus perfectes (9788416804207)

“Tinc uns peus perfectes” és un llibre dintre d’un altre llibre, amb una part de creació literària i una altra informativa, diferenciades en l’obra impresa pel color del paper. Els lectors acompanyaran a en Melcior en la seva descoberta de tot allò que necessita aprendre sobre els peus per presentar-se al concurs i també que a vegades, el més immediat o pròxim ens passa desapercebut

 

Pinto & Chinto. Minimalari (9788416804283)

“Minimalari” és un llibre d’històries mínimes protagonitzades per animals diversos: salvatges i domèstics, vertebrats, i invertebrats, voladors, terrestres i aquàtics. Animals humanitzats que afronten situacions surrealistes amb solucions imaginatives, com el gall que desafinava, o la cuca de llum, sense llum.

 

Col·lecció Llibres per somniar. Clàssics contemporanis

Arnold Lobel. El viatge del saltamartí (9788416804245)

Les històries de Saltamartí, incansable caminant i ciutadà del món, dibuixen perfils inherents a la condició humana; transmeten la poesia que s’oculta en allò quotidià. Si per al públic infantil cada relat és un episodi més en les peripècies d’aquest peculiar protagonista, amb les dificultats que troba en el trajecte, els adults descobriran altres lectures enriquidores: entre elles, que la felicitat es troba a les coses simples, ben lluny de les qüestions que ens compliquen la vida i ens impedeixen aconseguir els nostres objectius o gaudir del dia a dia.

 

Martin Waddel; Patrick Benson. Els tres mussolets (9788416804191)

Tendre àlbum per a primers lectors construït al voltant de la inquietud de tres cries d’aus que es posen en una branca, mentre pensen i esperen la tornada de la seva mare. El relat permet apreciar el pas del temps i l’evolució en l’estat d’ànim dels petits mussolets: la inseguretat, la preocupació, l’instint de protecció i la responsabilitat de qui exerceix com a germana major…

 

Col·lecció Llibres per somniar. Contes tradicionals

Eva Mejuto [adap.]; Sergio Mora [il.]. La casa de la mosca fosca (9788416804238)

Tipa de brunzir i d’anar d’un costat a l’altra, la mosca fosca va decidir fer-se una casa i convidar els animals del bosc. “La casa de la mosca fosca” és una adaptació realitzada a partir del conte popular rus recuperat per l’Alexander Afanásiev. Els seus protagonistes introdueixen als lectors en un joc de números i mides, de rimes, repeticions i ritmes propis, tots ells elements de la tradició oral.

Col·lecció Obres d’autor primers lectors

Olalla González; Marc Taeger [il.]. Un més (9788416804221)

L’arribada d’un nou germanet o germaneta suscita la curiositat del protagonista d’“Un més”, un relat per a primers lectors que destaca per la seva estructura repetitiva a tres nivells: per la reiteració de les fórmules amb les quals el conillet interpel·la a la seva mare per saber quan naixerà el bebè; a altres habitants del bosc a qui anuncia la bona notícia i els hi fa la mateixa pregunta i com s’imagina els jocs que compartirà amb el nou vingut.

 

Antoinette Portis. No és una caixa (9788416804214)

Una caixa és justament una caixa… llevat que no sigui una caixa. Des d’una muntanya fins a un coet, el protagonista d’aquesta història ens mostra com una caixa pot ser tot allò que ens permeti la imaginació. L’autora recrea una experiència de la seva infantesa i aposta per potenciar l’economia de recursos d’aquella època: sense gairebé res amb què distreure’s, l’objecte més senzill pot esdevenir en la joguina més meravellosa. Un àlbum curiós i interessant, tant pel seu contingut com per la seva presentació, amb cobertes que imiten la textura, el color i l’aparença d’una caixa de cartró, incloses les indicacions sobre la correcta posició del paquet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>