Hem llegit de l’editorial @animallibres1

 

L’editorial Animallibres ens ha fet arribar tres de les seves darreres novetats. Són tres narracions de la col·lecció La formiga, que pertanyen a tres sèries diferents, segons l’edat a la qual s’adrecen.

La clàssificació dels llibres de la col·lecció La formiga en aquestes tres sèries permet «acompanyar els infants en el descobriment de la lectura», segons diu la pròpia editorial en la presentació de la col·lecció.

Els llibres que hem rebut i llegit són: La nena que volia passejar gossos (petits), Estels Vermells i Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa.

TRUJILLO, Carmela; PÉREZ, Óscar T. [il.]. La nena que volia passejar gossos (petits). Barcelona: Animallibres, 2017 (La formiga blanca; 83)

Lectura per a primers lectors. L’Anna és una nena que fa primer de primària. Li agradaria molt saber llegir i escriure, però encara no en sap, bé, una mica. Té una gran predisposició a aprendre, però a casa seva no l’ajuden gaire. Tothom té les seves dèries i no li fan cas. Amb excuses de malpagador se la treuen del damunt quan demana que li llegeixin un conte. Com que no li fan cas, per reis demana un gos. Ja li van portar, però de peluix. Ella volia un gos de veritat. La Penèlope, la seva amiga, li va dir que es fes passejadora de gossos, dels gossos que tenen algunes persones i que no els poden treure a passejar de la feina que tenen. I aquí comença l’aventura d’una nena que se sentia sola a casa seva.

COMPANY, Flàvia; CORRAL, Jorge del [il.]. Estels Vermells. Barcelona: Animallibres, 2017 (La formiga groga; 81)

En Gerard és un petit ocell acollit per una família d’esquirols. És feliç, però no ha après a volar perquè els esquirols no l’hi poden ensenyar. La vella Damiana, una formiga que ha viatjat per mig món, li proposa d’anar a conèixer en Conrad el falcó, que fa classes de vol. El viatge serà ple d’aventures i, a més, en Gerard acabarà descobrint els seus orígens.

MOLIST, Pep; FEIJOÓ, Núria [il.]. Les enigmàtiques fotos del senyor Clarissa. Barcelona: Animallibres, 2017 (La formiga vermella; 82)

En Lluc i la Rita visiten per primera vegada el Mercat dels Encants, un lloc on, segons els ha dit el seu pare, pots trobar allò que no trobaràs enlloc, ni tan sols a Internet. Allà, en Lluc es queda palplantat davant d’una foto antiga que hi ha en una parada. Té la sensació que no és la primera vegada que veu aquella fotografia, però no recorda ni quan, ni on. Una lectura sobre la recuperació de la memòria històrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>