«Ernest i Celestina, músics de carrer»

9788416804115Autora: Gabrielle Vincent
Traducció: Teresa Duran
Editorial: Kalandraka
Col·lecció: Llibres per a somniar
ISBN: 9788416804115
Edat: +3

L’any 2012 es va estrenar una pel·lícula d’animació que amb guió de Daniel Pennac explicava la història d’aquests dos personatges creats per l’escriptora i il·lustradora belga Monique Martin (1928-2000) que signava les seves obres amb el nom de Gabrielle Vincent (nom que havia escollit pensant amb els seus avis).

Ernest i Celestina són els protagonistes d’una trentena de contes que l’autora va publicar al llarg dels anys 80. Kalandraka, amb l’edició d’Ernest i Celestina. Músics de carrer posa a l’abast del públic català les tendres aventures d’aquest parell de personatges tan diferents: un ós rondinaire i bondadós i una ratolineta amb molta iniciativa.

Les diferències entre tots dos són més que evidents, no només des del punt de vista físic, per l’aspecte robust de l’Ernest i la petitesa de la Celestina, sinó que també tenen personalitats molt diferents: ella representa la iniciativa, el dinamisme la tenacitat i l’optimisme davant del caràcter més mandrós protector i pessimista d’ell.

Es tracta d’un àlbum d’estructura dialogada que destaca pel seu llenguatge senzill i l’equilibri entre el text i les il·lustracions, de manera que, l’absència de paraules en determinades escenes es recolza en la narrativa visual de la història. Són imatges pictòriques; suaus aquarel·les amb dibuixos de traçades lliures.

Un relat que desprèn tendresa, pinzellades amb molt d’humor i que ens parla de l’amistat, la generositat, la unió i l’esperit emprenedor per superar dificultats; que aposta per trobar la felicitat en les coses més senzilles i en compartir els bons moments.

Cal felicitar l’editorial Kalandraka per aquesta nova iniciativa de recuperar obres i autors que no es podien trobar ja a les llibreries i que poden considerar-se uns clàssics de la literatura infantil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>