Els contes de l’activitat “Compartim un conte” ja estan llestos per llegir!

Aquest curs sis centres de la demarcació Baix Llobregat-6 han treballat col·laborativament amb la finalitat de construir un conte compartit.

El procediment per a realitzar-ho ha estat el següent: una autora de literatura infantil, enguany amb una col·laboradora habitual com és la Mercè Anguera a la seva redacció, ens va escriure l’inici del conte, ubicat enmig de l’espai i amb una noia molt valenta dins d’una nau: l’Amina, qui ens explicarà al llarg de tots els contes les aventures que els passen.

A partir d’aquí, un centre se n’ocupa de redactar el nus i un de diferent el desenllaç del conte, col·laborant alhora en l’edició de les il·lustracions, per a obtenir una història completa.

Enguany l’autora ha volgut centrar-se en un tema socialment rellevant per a l’època que ens està tocant viure: el canvi climàtic.

A més, l’eina utilitzada per a publicar els contes és una novetat: l’aplicació Book Creator, que permet publicar els contes online en un format similar a la lectura en paper.

Esperem que us agradin les propostes, que podreu trobar als enllaços següents:

Llegiu els contes de cinquè

Llegiu els contes de sisè

No volem acabar aquest article sense agrair a tothom qui ha col·laborat en la realització, un any més, d’aquesta activitat. Sobretot donades les circumstàncies especials que ens ha tocat viure a l’escola enguany:

  • A la Mercè Anguera, per estar sempre disposada a començar aquestes meravelloses històries.
  • Als centres participants, per embarcar-se en el projecte tot i les dificultats que han esdevingut aquest curs.
  • Als nens i nenes dels grups participants, per la seva imaginació i creativitat a l’hora de redactar els contes.
  • Al Jordi Dolcet, per tants anys dedicats a consolidar un projecte que ni una pandèmia mundial ha pogut tombar i que va comptar amb el suport, en les dues principals etapes, de l’Elvira Safont i la Teresa Cabistany, respectivament.

Moltes gràcies a tothom!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>