Competència digital docent: càpsules autoformatives (KUDI). Obertes les autoinscripcions fins al 30 d’agost

Les KUDI actualment en curs:

KUCD – Kudi de Competència digital docent
Aquesta càpsula planteja apropar els docents als diferents entorns virtuals per al seu ús des de la didàctica, la gestió, la comunicació i la col·laboració, l’ètica i el civisme digital i el desenvolupament professional.

KUBL- Kudi de Blended Learning o Educació híbrida
Aproximació al model Blended-learning o Educació Híbrida per a generar una proposta senzilla d’aplicació amb l’alumnat i compartir idees i propostes amb les persones participants. Al llarg de la càpsula s’exploren les característiques i possibles aplicacions didàctiques del model i es faciliten tot un seguit de recursos que es podem explorar i integrar a la proposta.

KUEI – Kudi d’Educació Infantil
Propostes per entendre el món que ens envolta: inici del pensament matemàtic, Programació robòtica, Google maps i Realitat Augmentada., utilitzant tecnologia que està a l’alça en les escoles. Ofereix també activitats per fer amb el Google Maps, aplicació que ja tenim incorporada en la nostra vida quotidiana i que pot entrar en les propostes per als nens i nenes d’infantil.

KUCC – Kudi de Creació de continguts
Es treballaran diferents recursos sobre la creació de continguts visuals que permeten mostrar informació de forma resumida.

KUCO-Kudi de Cerca i organització de continguts digitals
Diferents recursos relacionats amb la “cura de continguts” per cercar, seleccionar, classificar, transformar i compartir informació, especialment l’etiquetatge i els serveis de marcadors socials. Les eines de cura de continguts són  cada vegada més presents en les nostres estratègies com a docents ja que es fa necessari gestionar tota la informació que ens arriba per poder seleccionar aquella que ens és realment interessant.

KUCL-Kudi de Classroom
Aquesta Kudi és un primer pas introductori al Classroom. La Kudi té 5 activitats que es van obrint a mida que es facin les anteriors, i una avaluació final on únicament s’ha de compartir la classe de Classroom.

KUNA- Kudi de Narrativa Digital
Amb l’arribada de la tecnologia de forma universal, s’ha obert un món de possibilitats. La narrativa digital o digital storytelling aplicada a l’Educació és un recurs poderós per captar l’atenció dels alumnes i motivar-los a participar.

KURG- Kudi de Representació gràfica de continguts
Càpsula que ofereix diferents recursos per presentar informació de forma esquemàtica: mapes conceptuals, esquemes, línies del temps

Altres activitats d’autoaprenentatge en cultura digital (no certificables).

4 comentaris

 1. Redacció Autor de l'article

  Estimada Rosario,

  Ante todo gracias por tu interés. Estas actividades formativas están destinadas al profesorado perteneciente al Servicio de Educación de Cataluña y de ahí que el idioma sea el catalán. En nuestro caso (servicio educativo de una demarcación territorial muy concreta), simplemente hicimos eco de la oferta de esas cápsulas formativas, pero no intervenimos en ningún aspecto en la toma de decisiones, el diseño de los materiales ni puesta en marcha de esta prestación.

  Saludos cordiales.

 2. Montserrat Llop i Julià

  Bon dia, sóc docent per a la formació ocupacional i estic interessada en fer aquesta formació. Tinc accés a fer aquesta formació? Si és així, com ho haig de fer per donar-me d’alta?

  moltes gràcies.

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola, Montserrat,
   Si disposes de correu xtex (amb el teu id i contrasenya actius), podràs accedir als KUDIS.
   Aquestes activitats formatives estan destinades al professorat del Departament d’Educació. En el nostre cas, que som un Servei Educatiu de la demarcació territorial de Sant Vicenç dels Horts, simplement hem fet la difusió per als docents que hi pertanyen, en aquesta àrea. Però en cap cas participem en cap aspecte de la presa de decisions, ni del disseny de l’activitat, ni la posada en marxa de l’activitat.
   Salutacions cordials.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>