Banc de recursos. La lectura: font de plaer i de coneixement

bancrecursosEl Banc de recursos (BDR). La lectura: font de plaer i coneixement és el fruit d’un treball de col·laboració entre els centres de recursos pedagògics (CRP) del Departament d’Ensenyament, constituïts en grup de treball des del 2004.

El BDR es pot definir com un portal informatiu que conté una selecció de recursos, revisats i actualitzats, sobre la lectura en tot el seu abast. Ofereix informació d’activitats, propostes didàctiques, pràctiques educatives, materials sobre competència lectora i informacional, seleccions bibliogràfiques i guies, articles i revistes, cursos de formació, documentació i estudis, associacions i entitats dedicades al foment lector, llibreries especialitzades, etc.

Aquest corpus d’informació organitzada vol ser un ampli repositori al qual es pot recórrer per trobar recursos que facilitin el treball de la lectura des de les diverses àrees i des de diferents angles: la comprensió lectora, la competència informacional i el gust per llegir.

L’objectiu principal és facilitar la cerca, gestió i difusió d’informació destinada a impulsar el coneixement, l’actualització i la dinamització de la lectura i afavorir l’ús pedagògic de la biblioteca escolar. A més de donar un suport efectiu i permanent al professorat dels centres educatius que impulsen el pla lector de centre i la biblioteca escolar com a espai per a l’aprenentatge i la investigació.

La col·laboració entre els diversos CRP permet donar una resposta específica a les necessitats dels centres educatius de cada zona. El fet de compartir criteris, esforços, coneixements i materials rendibilitza el treball de cada servei i l’amplifica, i això dóna com a resultat un espai web estructurat.

Periòdicament es publica el butlletí digital (novembre, febrer i maig) on es recullen les novetats més destacades que s’han incorporat al BDR.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>