‘3 CHICAS IN TECH’. El videojoc que promou les vocacions STEAM entre les noies

Aquest videojoc de trencaclosques i plataformes de curta durada, barreja la realitat i la ficció. Hi apareixen tres dones referents de la història: Katerine Johnson, la matemàtica afroamericana que va calcular les trajectòries de vol del projecte Mercury el vol a la lluna de l’Apol·lo 11, Ángela Ruiz Robles, la mestra i inventora lleonesa coneguda com a la precursora del llibre electrònic; i Ada Lovelace, la matemàtica que ha estat considerada com a la primera programadora. Els diferents objectius a assolir són un pretext a partir de la qual la jugadora ha de prendre consciència de l’existència de dones referents dins la ciència i la tecnologia. El videojoc, per tant, no se centra en la dificultat o el repte, sinó en la coneixença de les seves protagonistes i la participació en la seva història. Les protagonistes van ser escollides directament per nenes i joves participants de la campanya #ChicasInTech. Unes participants que, tot i només poder seleccionar tres finalistes, van haver de decidir entre més de quinze dones referents de les STEAM

El videojoc està emmarcat en el projecte #chicasintech, una iniciativa de Fundación Esplai per animar a més nenes i adolescents a elegir vocacions relacionades amb la ciència i la tecnologia a través d’una campanya i diferents tallers pràctics. El projecte compte amb el suport del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, Hp i Miscrosoft i ha estat desenvolupat per Women in Games España.

«3 Chicas in Tech» es pot descarregar mitjançant 2 opcions. Ben aviat disposarà de versió en línia

  1. Descàrrega versió  Microsoft Windows
  2. Descàrrega versió Apple MacOS
  3. Versió en línia a través de navegador (en preparació)

Controls del joc:
Pots moure Sofía amb les sagetes del teclat o amb les tecles  W, A, S i D, saltar amb la barra espaiadora i parlar i  interactuar amb la tecla E.
Durant el joc hauràs de recollir alguns objectes, dels quals, pots emportar-te’n dos. Podràs fer servir la tecla 1 per recollir i deixar anar un objecte, i la tecla 2 per recollir i deixar-ne anar un altre. La tecla ESC et permetrà accedir al Menú i fer pausa del joc.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>