10×10, El calaix de la diversitat

icoprojecte10x10El Projecte 10×10. Trobades dels editors amb els bibliotecaris és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura que vol establir una comunicació directa entre les editorials i els professionals de biblioteques.  D’una banda  els editors, més enllà de les seves novetats,  poden explicar als bibliotecaris la seva línia editorial o filosofia, i d’altra banda els bibliotecaris tenen l’oportunitat de fer conèixer als editors les inquietuds del món de biblioteques, la recepció que tenen els seus llibres i presentar-los suggeriments.

Es va fer una prova pilot el 2012 i, després de la bona acceptació tant per part de les editorials participants com dels professionals de biblioteques, l’any 2013 es van fer tres cicles més, amb sessions informatives o d’intercanvi a Barcelona. Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa. Fins al moment, han participat al voltant d’uns seixanta segells editorials.

Enguany, s’incidirà en la difusió de la  guia selectiva “El Calaix de la diversitat”, que va sortir publicada el 3 de desembre de 2015, destinada a promoure els recursos adaptats a nens i joves amb discapacitats, ja siguin físiques, intel·lectuals, sensorials o psíquiques.

Font: Biblioteques públiques de Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>