1001 curiositats del Baix Llobregat i L’Hospitalet

El Baix Llobregat és un espai ric en recursos naturals, en biodiversitat, però sobretot en història humana, on la seva gent ha sabut prosperar imposant-se a les diversitats. Una lluita que ha servit per forjar una societat tenaç, combativa i solidària, amb unes riques manifestacions culturals que arrelen en el més profund de l’ànima baixllobregatina.

Aquest llibre d’Irineu Castillo publicat per l’editorial L’Arca dins la col·lecció “Comarques i paratges de Catalunya” esdevé un extens inventari del patrimoni de la comarca del Baix Llobregat amb l’afegit de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat. L’autor presenta de manera clara i entenedora un recorregut cultural i social pels paisatges i les viles que composen una comarca que és motor econòmic del país però que sovint ha passat massa desapercebuda.

Les 1001 curiositats s’agrupen en tres grans blocs: l’entorn geogràfic, l’històric i cultural. Dins de l’entorn geogràfic les notes s’organitzen segons les unitats físiques (el delta, la vall Baixa -Collserola i el Garraf-Ordal- i el Montserrat. L’apartat històric està organitzat seguint els grans períodes de la història. I l’apartat de l’entorn humà i cultural identifica els aspectes relacionats amb les fires i festes, els personatges històrics i singulars, les entitats i les tradicions.

De la demarcació territorial del Servei Educatiu Baix Llobregat-6 s’inclouen 56 entrades que ens permeten conèixer aspectes tan diversos com:

  • El Museu del Cinema de Torrelles de Llobregat.
  • El bandoler Josep Sàbat, de Corbera de Llobregat.
  • La indústria del vidre de Cervelló.
  • Els molinots de Vallirana.
  • Els horts comtals de Sant Vicenç dels Horts.
  • Les Rovires de Pallejà.
  • Can Pongem de La Palma de Cervelló.

CASTILLO, Ireneu. 1001 curiositats del Baix Llobregat i L’Hospitalet. Barcelona: L’Arca, 2018 (Comarques i Paratges de Catalunya) ISBN 9788494836404

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>