Oriol Junqueras: “El vincle entre empreses, universitat i centres educatius és clau per sortir de la crisi al Baix Llobregat”

224_width_2711130319_dsc-0362Una delegació de Sant Vicenç dels Horts, encapçalada per l’alcalde Oriol Junqueras, va visitar ahir el campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Castelldefels. Es tracta d’una fórmula pionera al campus, basada en grups de treball interdisciplinaris i que es vol estendre a d’altres poblacions. L’objectiu era donar a conèixer els àmbits de col•laboració entre l’UPC i l’Ajuntament i les possibilitats de futur en recerca i formació d’aquest campus del Baix Llobregat.

També es va fer una anàlisi de les necessitats dels instituts i les empreses vicentines pel que fa a recerca, així com de la formació i l’acompanyament que pot oferir el campus de l’UPC.

L’alcalde, Oriol Junqueras, va fer un balanç positiu de la relació del municipi amb l’UPC, i va destacar el campus com una eina per ajudar a millorar l’economia. “La presència industrial a la nostra comarca és un element que ens ajuda a resistir la crisi una mica millor i que ens dóna expectatives de superar-la tan aviat com sigui possible. La Politècnica té un paper molt important a jugar, que dependrà també de l’habilitat de les nostres empreses”, va explicar Junqueras. I va afegir: “Estem segurs que aquest vincle entre l’UPC i Sant Vicenç dels Horts, les seves empreses i els seus centres educatius serà cada dia millor”.

Una trentena de representants 
Una trentena de representants de diferents àmbits van explicar a l’UPC quines són les necessitats i els interessos de Sant Vicenç dels Horts. A més de l’alcalde, hi van assistir els regidors Paco Rodríguez (Ocupació i Empresa), Mercè Andreu (Educació), Cati Mestres (Relacions Institucionals) i Jordi Gil (Joventut i Infància).
També hi van participar professors dels tres instituts de Sant Vicenç (Gabriela Mistral, Frederic Mompou i Salesians) i del centre Iris, així com una quinzena de representants d’empreses vicentines, des d’Ivascular, a Aquapònia, AMES, Tallers Urpinas, Infun i Miquel Camps, entre d’altres, a més de representants del petit comerç.

Programa Mart XXI i les smart cities 
El delegat del rector en funcions de l’UPC al campus de Castelldefels, Daniel López, va presentar l’UPC com una universitat al servei de la comarca. “La nostra voluntat com a campus és realment ser la universitat del Baix Llobregat, tenir arrels fondes dins del territori, i per això hem procurat ser actius”, va explicar Daniel López, que va destacar el programa Mart XXI com un bon exemple “per intentar ajudar els joves de l’ESO amb capacitats però desencisats per tal que puguin seguir estudiant i amb resultats molt positius”. En el marc d’aquest programa i en col•laboració amb la universitat, alumnes vicentins han recreat els últims cursos com serien les condicions d’una futura colònia humana al planeta vermell. En aquesta trobada també es va exposar la tasca dels instituts vicentins en la fabricació de sensors per al circuit d’ smart city (ciutat intel·ligent) existent a Sant Vicenç, així com la construcció d’una maqueta que reprodueix fidelment tot el sistema distribuït pels carrers.

D’altra banda, el delegat del rector també va insistir en la voluntat de col·laborar amb el teixit econòmic: “L’UPC, per especialitat o per disciplines que tenim, i per la nostra proximitat amb les indústries, fa que sigui molt normal per nosaltres poder signar convenis de recerca i desenvolupament amb empreses”.

Actualment, l’UPC ja col·labora amb l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts en els àmbits agroalimentari, de logística i d’smart cities.

Ràdio Sant Vicenç obria ahir amb aquesta notícia, com a tema de portada:

Font:  Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts |PREMSA i COMUNICACIÓ|
Dimecres, 27 de novembre de 2013

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>