Model de prevenció i detecció de situacions de risc social a la infància i l’adolescència des dels Serveis Socials Bàsics

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea de Benestar Social, d’acord amb la seva funció de suport als ajuntaments de la demarcació, treballa per millorar la qualitat i l’eficiència dels serveis socials bàsics. En aquesta línia, s’ha considerat essencial avançar en la creació d’un model de prevenció i detecció de situacions de risc social a la infància i l’adolescència, i donar prioritat així a les necessitats que els municipis tenen en aquesta matèria.

Aquest model preventiu respon a una proposta de la Diputació de Barcelona i de la Federació d’Entitats d’Atenció i Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA) dirigida a proporcionar a les administracions locals protocols i instruments per a crear xarxes de prevenció, detecció i acció en l’àmbit de la infància i l’adolescència en risc social.

Aquest document és el resultat d’un treball conjunt entre professionals dels serveis socials municipals, d’entitats d’iniciativa social, de la Diputació de Barcelona i de la FEDAIA. D’aquesta manera, el Model dóna resposta a les finalitats i els objectius de les administracions públiques i de les entitats d’iniciativa social de Catalunya, des de la professionalitat, el coneixement de la realitat i l’experiència.

|ACCÉS AL DOCUMENT|

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>