Michael Jackson

Michael Joseph Jackson (Gary, Indiana, 29 d’agost de 1958 – Los Angeles, 25 juny de 2009), conegut simplement com a Michael Jackson, va ser un cantant i compositor nord-americà. Conreà diferents tipus de música: rock, rhythm&blues (soul i funk), disco i dance. Quan encara era un nen, formà part dels The Jackson Five, un grup que tingué un gran èxit a la dècada de 1960 i que estava integrat per cinc germans de la família Jackson. A la dècada de 1980 es converteix en una superestrella a nivell mundial, esdevingué el nou rei de la música rock, a causa del extraordinari impacte del seu àlbum Thriller (1982), el disc més venut de la història de la música.

Michael Jackson ha esdevingut l’artista més premiat de la història de la música amb 405 guardons i el músic que més discs ha venut al llarg de la seva carrera: uns 750 milions.

A continuació teniu els videoclips de les cançons de Michael Jackson que han servit de bases per a l’espectacle del GMM.

Hi destaca per damunt de tots el videoclip de Thriller, que fou el precursor dels espectaculars vídeos musicals que es fan actualment. Va ser reconegut tant per la innovació de l’argument, escrit per Jackson i John Landis (el director), com pels seus revolucionaris passos de ball, coreografiats per Jackson i Michael Peters, així com per l’ambientació avantguardista i la caracterització de maquillatges.