Materials de suport

Conjunt de recursos que aporten idees i mostren activitats engrescadores per a organitzar tallers d’escriptura creativa al centre.

Laboratorio portátil de escritura, de Raquel Díaz Reguera (Tres Tigres Tristes, 2014). En aquest llibre l’autor convida al lector a donar forma narrativa a les teves idees. Amb els experiments que es proposen hom aprendrà a donar vida els personatges, inventar una aventura… però també redactar notícies, anònims, cartes, dissenyar anuncis… Està estructurat a manera d’un laboratori on els experiments acaben donant idees per a una escriptura creativa.
Col·lecció Atrapa-paraules. Quaderns d’expressió escrita i pensament creatiu, de Noemí Fernández Selva (Salvatella, 2015). A través de diferents activitats i jocs es pretén connectar amb la imaginació i la intuïció per acabar materialitzant el pensament creatiu en produccions literàries.  Alguns dels quaderns que us proposem són els de Contes 1 i 2 i Jocs d’escriptura creativa.
Com escriure… Històries d’aventures, de Penny; King i  Ruth Thomson (Timun Mas, 2002). Aquest volum de la sèrie “Com escriure…” proposa sis fantàstics i divertits arguments ofereixen als escriptors que comencen tota mena d’idees per a un relat. Amb encantadores il·lustracions i indicacions útils, aquest llibre guia els nens a través de la creació d’una història: des de la situació del lloc i la descripció dels personatges fins al plantejament d’un problema i un desenllaç de la manera més atractiva o inesperada possible.
El taller de la imaginación. Un método de escritura creativa en las aulas de primaria, de Care Santos (Alba, 2014). Manual pràctic que ofereix al professorat de primària les eines necessàries per a treballar l’escriptura creativa a classe. Exercicis de desbloqueig, d’iniciació, de creació, tan clàssics com molt originals, plantejats com un joc i tots desenvolupats prèviament amb alumnes de primer a sisè.
Busca el tesoro (en tus bolsillos), de Keri Smith (Paidós, 2017) també és un llibre que juga amb la imaginació i la creativitat. En aquest cas l’autora ens proposa cercar diferents coses que, en un primer cop d’ull, poden semblar molt senzilles i intrascendents, però que, veritablement poden ser importants.Es tracta de mirar amb ulls curiosos aquelles coses que sovint ignorem i convertir les nostres excursions diàries en una recerca que permeti canviar d’opinió sobre elements quotidians, recopilar-los i usar-los en experiments de tota mena, especialment artístics.
El mundo imaginario de…, de Keri Smith (Paidós, 2015), aquesta obra ens convida a crear un món únic i propi, un món ideal, amb el que sempre hem somiat. Per a això començarem a elaborar una llista de les coses que estimem, les que guardem, els colors i les formes que més ens agraden, les idees que defensem o perseguim o les persones que ens fascinen. Tot això es convertirà en la base per a construir un univers molt particular, en el qual poc a poc anirem delineant històries, aliments, paisatges, textures, mapes, habitants i molt més.