Som amics?

som-amics-Cat L’editorial Kalandraka (@KalandrakaEdit) ha publicat, dins la col·lecció «Llibres per somniar» l’obra Som amics? d’Anabel Fernández Rey.

Aquesta delicada obra va merèixer una menció especial del jurat del VIII Premi Internacional Compostela per a àlbums il·lustrat.

Es tracta d’un àlbum il·lustrat dirigit a prelectors i primers lectors sobre la construcció de l’amistat entre un nen i un ós: a priori, dos personatges molt diferents, però que poden ser complementaris si s’ajuden l’un a l’altre.

L’autora estructura l’obra en dues parts i mostra els punts de vista, els desitjos i les necessitats dels dos protagonistes davant situacions quotidianes.

Malgrat que a vegades hem de fer coses pels altres que nos ens agraden o que requereixen cert esforç, és llavors quan es demostra la veritable amistat: donar, cooperar, generositat i res d’egoisme.

Perquè és quan hi ha dificultats, quan es fa més fort el vincle afectiu. No importa com siguem de diferents físicament o quines capacitats tinguem cadascú.

Text i il·lustracions dialoguen en el llibre; la part visual té la mateixa importància que les paraules -o fins i tot més, gràcies a les dobles pàgines mudes-, fet que obre la lectura a diverses interpretacions i conclusions. El diàleg entre els personatges s’estableix amb paraules i gestos: un verbalitza els seus desitjos mentre la resposta de l’altre es deixa veure a través de la seva expressivitat.

Colors i pinzellades suaus són el principal tret artístic d’aquesta obra, juntament amb la varietat de plans i el joc amb el llenguatge no verbal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>