«L’estranya parella» de Daniela Kurot

danielakulotDaniela Kulot és una il·lustradora alemanya caracteritzada per una estètica molt acolorida carregada de dolçor i simpatia.

Kalandraka acaba de publicar els dos primers àlbums de la sèrie protagonitzada per una «estranya parella»: un cocodril i una girafa i les seves aventures i desventures amoroses, perquè el leitmotiv de tota la sèrie és l’amor entre diferents i la seva acceptació social.

«El cocodril enamorat» és el primer volum de la sèrie i explica tot el que fa el cocodril perquè la girafa, de la qual està enamorat, es fixi en ell. Una història plena d’embolics i desencontres. Només falta que ell es proposi una acció per aconseguir que ella s’adoni de la seva presència i del seu enamorament, perquè un fet totalment casual impedeixi l’encontre. I així fins al final quan un altre fet casual (no buscat pel cocodril) en provoca la trobada i la relació. L’humor subtil del text i de les imatges plenes de detalls ens explica les sensacions i les emocions de quan un s’enamora.

«Una parella diferent» és el segon volum de la sèrie que incideix en el procés d’acceptació social de la diferència. El cocodril i la girafa ja són parella i han de buscar l’acceptació  de les dues comunitats a les quals pertanyen. Fan visites a Vilagirafa i a Cancocodril. L’estranyesa d’aquesta relació es fa palesa en les mirades incrèdules dels habitants a través de les il·lustracions (una altre cop plenes de detalls). Una altra acció fortuïta, un esdeveniment desagradable que es resolt gràcies a l’alçada de la girafa i l’habilitat del cocodril, fa que aquesta parella entranyable sigui acceptada per tothom.

La història del cocodril i de la girafa és una metàfora sobre una societat que procura la integració de les persones de diferents orígens, cultures i creences, i a on cada vegada són més habituals noves tipologies de famílies i on l’amor ha de jugar un paper essencial.

  • Daniela Kulot. El cocodril enamorat. Pontevedra: Kalandraka, 2016 (Llibres per a somniar)  ISBN 9788484642879
  • Daniela Kulot. Una parella diferent. Pontevedra: Kalandraka, 2016 (Llibres per a somniar)  ISBN 9788484642916

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>