Juego de pistas en Volubilis

Juego de pistas en Volubilis explica la història d’una nena que recorre la seva vivenda, Vila Volubilis, guiada per un estrany joc de pistes que li promet que al final del recorregut descobrirà el secret de la casa.

Utilitzant l’estructura d’un viatge iniciàtic a través de les estances d’una casa: cuina, bany, menjador, saló, rebedor, jardí, piscina… la nena protagonista permet, al lector, fer un recorregut per l’art d’avantguarda i el disseny del segle XX. Pintors com Picasso, Miró, Mondrian i Warhol; escultors com Calder; arquitectes com Le Corbusier, Richard Meiers i Mallet-Stevens, i dissenyadors com Marcel Breuer, Eero Aarnio, Bernard Vuarnesson i el mateix Corbusier són presents a les il·lustracions de l’obra. Tots ells donen forma i contingut a la casa: disposició de les estances, volums, objectes…

L’obra també ens remet a les obres de Lewis Carroll protagonitzades per l’Alícia quan s’endinsa en un indret misteriós que la portarà al país de les mervelles. La nena de Juego de pistas en Volubilis, que no té nom, arribarà al seu propi espai meravellós que no compartirà amb ningú, fins que per qualsevol causa hagués d’abandonar la casa, aleshores tornaria a deixar totes les pistes al seu lloc perquè una altra nena pugui recomençar el joc i descobrir l’espai secret.

La lectura de l’obra es pot fer des d’un doble joc de pistes. El que fa la nena per la casa i que ens guia durant la lectura per arribar fins el lloc misteriós, és el que dona nom al llibre. El segon, potser més adreçat a l’adult, és un joc de descoberta de les referències artístiques i de disseny que han ajudat a l’autor a il·lustrar l’obra. Us podeu descarregar un petit dossier amb les referències visuals de les obres i dels artistes i dissenyadors que apareixen a l’àlbum.

Juego de pistas en Volubilis
Max Ducos
Editorial Kókinos
2007
ISBN 978-84-96629-13-4
56 pàgines
Edat: +9

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>