Cuadros de una exposición

“Cuadros de una exposición”, publicat per l’editorial Kalandraka, és un llibre-disc amb textos de José Antonio Abad i il·lustracions de Xosé Cobas. La protagonista de la història és Ocazul, que guia el lector pel Museu de Sant Petersburg contemplant les pintures de l’artista Viktor Hartmann.

Acompanyant el recorregut, els lectors poden escoltar l’obra que Modest Mussorgski va compondre en memòria del seu amic , interpretada per la Filharmònica de Nova York sota la direcció de Giuseppe Sinopoli.
Així comença

Un grupo de ocas pasaba todos los días por delante del Museo de San Petersburgo camino de los prados donde solían pastar. Graznando, se pavoneaban ante la presencia de los numerosos visitantes. Una de las más jóvenes era Ocazul. Había nacido aquel mismo año, y andaba todavía algo despistada.


Què ens diu l’editorial?

Fantasia i realitat es donen la mà en aquest relat que convida a despertar la curiositat, la imaginació; i on els quadros prenen vida, fent de la visita al museu una experiència inoblidable per als sentits.

Els traços delicats i els colors suaus de les il·lustracions acompanyen els textos i les melodies amb imatges plenes de màgia.

Destaca el tractament tan acurat de les representacions arquitectòniques de l’espai museístic i els elaborats jocs de llum.

L’il·lustrador fa una recreació dels quadres originals de manera que al lector l’introdueix en la pròpia dimensió pictòrica de les obres.

Entre quadre i quadre, a manera de transició, sorgeix una abstracció artística que reflecteix el sentiment de la música; com una simfonia cromàtica alineada amb la musical.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>