Els fets de 1714 al Baix Llobregat. X Recerca col·lectiva.

tricentenaribaixllobregatOnze historiadors i estudiosos de tota la comarca participen a la X recerca col·lectiva impulsada pel Centre d’Estudis Comarcals, que tracta sobre els fets i les conseqüències del 1714 al Baix Llobregat.

 

Ja està disponible en el web del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat els resums que descriuen els treballs de recerca que estan enllestint historiadors i estudiosos de la comarca sobre el 1714 en un equip format per: Ferran Balanza, Araceli Bayán, Manuel Luengo, Víctor Mata, Carles Millàs, Roger Mirabent, Juli Ochoa, M.Luz Retuerta, Coral Torra, Xavier Rota, sota la direcció científica de la recera: Carles Serret i la coordinació de Josep Campmany

 

Els treballs abasten tant poblacions del nord de la comarca, com Olesa i Martorell, com de la zona del delta del Llobregat, com ara Begues, Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat, així com poblacions de la vall baixa, com Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern.

 

Està previst que els treballs es presentin a d’altres estudiosos i especialistes del període en el marc del X Congrés de la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana que tindrà lloc a Cervera els dies 21 i 22 de febrer de 2014, sota el títol Després de les Noves Plantes: canvis i continuïtats a les terres de parla catalana.

 

Poc després, pels voltants de Sant Jordi, s’organitzarà una jornada divulgativa i participativa al Museu de Sant Boi de Llobregat, en què els autors presentaran els resultats de la seva recerca a tota la ciutadania interessada. El director científic de la X recerca col·lectiva és Carles Serret, director de l’Arxiu Municipal de Sant Boi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>