Ponents

 Nati Calvo Bibliotecària, especialista en literatura infantil i juvenil i treballadora social. Màster de llibres i literatura per a infants i joves per la UAB, col·labora amb el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCat) i co-coordina el grup de treball de biblioteques infantils i juvenils del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (COBDC), Bib Botó.

En l’actualitat és directora de la Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat.

Meritxell Cano

Doctora en psicologia. Professora a la U-Manresa (Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya) i en Cursos d’Especialització i Màsters organitzats a la Universitat de Deusto (Bilbao), Universitat d’Andorra, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili i Universitat de Lleida.

Formadora de formadors i assessora per a la Implantació de les intel·ligències múltiples i noves metodologies docents a varies escoles del territori

 Jordi Dolcet Professor d’Història i Geografia i tècnic del Centre de Recursos Pedagògics de Baix Llobregat 6 (Sant Vicenç dels Horts). Coordina des de fa 10 anys el seminari de biblioteques escolars de PFZ de l’esmentat servei educatiu. Col·laborador del Programa de Biblioteques Escolars “Puntedu” (autor de materials de formació, formador i consultor extern). Actualment forma part de la comissió executiva de la campanya #magradallegir en el marc del Pla d’Acció Comunitària d’Impuls a la Lectura de Sant Vicenç dels Horts.
 Glòria Durban

Llicenciada en Història d’Art i en Documentació. Treballa des de fa vint anys a l’Escola del Clot com a responsable de la biblioteca del centre. És autora dels continguts del portal especialitzat Bibliotecaescolar.info que manté actualitzat des de 2003. Ha col·laborat en jornades dedicades a la biblioteca escolar dutes a terme en els últims anys a Catalunya, Galícia, Extremadura i Andalusia per les respectives Conselleries d’Educació. Ha publicat diversos articles sobre la implementació de la biblioteca escolar en els centres educatius i l’articulació de la competència informacional en el context escolar. És autora del llibre La biblioteca escolar, avui. Un recurs estratègic per al centre (2010) editat per l’editorial Graó i coautora amb Anna Blasco del llibre La competència informacional del currículum a l’aula (2011) editat per a l’Associació de mestres Rosa Sensat.

Ha col·laborat amb la Consejería de Educación de la Junta d’Andalusia amb la publicació de dos dels cinc documents de referència per les biblioteques escolars: Programas para el desarrollo de la competencia informacional articulados desde la biblioteca escolar (2012),  i Nuevas dinámicas para la biblioteca escolar en la sociedad red (2014).

 Mon Mas Dinamitzadora cultural i experta en tallers per a infants. Va començar amb estudis de Treball Social i feines relacionades amb la salut mental i les drogodependències, però és Contadora de contes des de fa 10 anys.

S’ha format en tècniques teatrals, de veu, clown i gest, i en tècniques de narració oral. Ha passejat per totes les biblioteques de Barcelona amb diferents propostes narratives, i ha format part d’algunes empreses de gestió cultural, per això ha pres part de Món Llibre, la Festa dels Súpers3, la Setmana del Llibre en Català, la Mercè de contes, les Festes de la Laia, Posa’t la gorra i una pila de festes majors. Així mateix participa habitualment en Festivals de Narració Oral: Festival Àsia, Riu de Contes, Maratón de cuentos de Guadalajara, Fira’t a Gallecs, Cuentacuarenta a Àvila, Encontes a Altea…

També és integrant de diferents companyies que ofereixen propostes per a públic adult. I forma part de l’equip de persones narradores de la planta d’oncologia de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Allà on hi ha un conte hi és la Mon.

 Joana Moral

Llicenciada en Història Contemporània i en Documentació per la UAB. Ha treballat en biblioteques universitàries i públiques i, actualment, és directora de la Biblioteca Municipal de la Roca del Vallès, que organitza quatre clubs de lectura juvenils i un club de lectura infantil de dinamització pròpia. Un d’aquests clubs, concretament el de Lectura Fàcil va guanyar un dels Premis Lectura Fàcil  l’any 2013.

 Chus Ramos Diplomada en Biblioteconomia i documentació. Responsable àrea infantil Biblioteca Sant Ildefons.
 Arianna Squilloni Ve d’Itàlia, on va estudiar filologia llatina i grega.

Acabats els estudis universitaris, es va especialitzar en edició i gestió editorial. Des de 2002 viu a Barcelona on ha treballat a Thule Ediciones des de 2003 fins al 2007, impulsant la col·lecció de llibres àlbum Trampantojo. Entre 2007 i 2008 va treballar com a editora freelance per a l’editorial mexicana Progreso, coordinant una col·lecció de novel·la de por per a joves.  Al 2008 va donar vida al seu projecte personal obrin l’editorial. A buen paso, especialitzada en llibres molt il·lustrats per a nens i nenes, ja es tracti d’àlbums, contes il·lustrats o recopilacions de poesia. Col·labora amb revistes especialitzades de diferents països escrivint articles, entrevistes i ressenyes. Participa amb assiduïtat en jornades, debats i dintre de les activitats d’estudi del grup Círculo Hexágono. A vegades escriu, sobretot per a infants (En casa de mis abuelos, Ekaré, 2011; Martín, de grumete a capitán, Thule Ediciones, 2013; Un mar de mundos, Thule Ediciones, 2014), però ha publicat també un llibre de poesia per a adults (Invierno de abril, SD edicions, 2013) i un assaig sobre la paraula i la seva importància en el desenvolupament de la persona (En el laberinto de la palabra, una guía de viaje, Círculo Hexágono, Pantalia, 2014)

 Isabel Toro És professora de Llengües Clàssiques i treballa com a professora a l’Institut La Roca, de La Roca del Vallès. Ha estat coordinadora del projecte PUNTEDU en aquest centre escolar -convocatòria 2007- i des d’aleshores ha coordinat la biblioteca escolar i ha col·laborat en  la formació inicial del professorat que  participa en el programa PUNTEDU.També ha participat en la publicació de La biblioteca escolar 2.0 del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i actualment és membre del grup de treball que elabora La biblioteca escolar dels centres d’ensenyament secundari, dins aquest mateix departament.