Exposició MAUS, relat d’un supervivent

L’exposició itinerant MAUS, relat d’un supervivent és una activitat de col·laboració entre la biblioteca pública i la biblioteca escolar en el marc del programa biblioteca escolar “puntedu” proposada pel Departament de Cultura i pel Departament d’Ensenyament.

L’exposició tracta sobre el reconegut còmic d’Art Spiegelman, el qual relata l’experiència del seu pare, presoner del camp d’extermini d’Auschwitz; i que va ser guardonat amb el premi Pulitzer el 1992. N’és un bon exemple de repercussió en la divulgació sobre l’Holocaust el fet que aquesta exposició ha estat exhibida a més de cent biblioteques públiques i en nombroses biblioteques de centres de secundària de Catalunya des del 2009.

Aquest any 2017 l’exposició estarà a les biblioteques escolars de Cornellà de Llobregat:

  • institut Miquel Martí i Pol, del 6 al 24 de novembre
  • institut Joan Miró, del 27 de novembre al 21 de desembre

 

Què és Maus. Relat d’un supervivent?

Maus és la història d’un supervivent dels camps de concentració nazis explicada a través del seu fill, l’autor del llibre, un fil narratiu amb múltiples continguts: aspectes històrics de l’Europa dels anys trenta i quaranta i de la II Guerra Mundial; aspectes sociològics, quant a les relacions entre diversos grups socials; aspectes psicològics vinculats principalment a la relació pare-fill; qüestions d’ètica, com la justícia o la solidaritat.

SPIEGELMAN, Art. Maus. Relat d’un supervivent. Barcelona: Trilita edicions, 2015

Recursos en préstec Mediateca Baix Llobregat 5:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>