Les energies renovables: una alternativa

Quèportada-energies-renovables-alternativa és?

Material didàctic de reflexió sobre el proper exhauriment dels combustibles no renovables (petroli, gas, carbó i urani) i les conseqüències de la seva combustió sobre el sistema climàtic.
Un problema real que es planteja a les generacions actuals, i que tindrà una especial incidència sobre les generacions futures.

A qui s’adreça?

Està destinat preferentment al professorat de secundària per a que adapti els continguts i les activitats didàctiques al seu alumnat.

Quina és la seva finalitat?

Plantejar una solució factible: la transició global a l’ús de les energies renovables (fotovoltaica, termosolar, eòlica, hidràulica, etc.).
Aquesta proposta pretén proporcionar dades suficients sobre els problemes existents i les solucions proposades, per tal que la seva lectura sigui, per si mateixa, una base que permeti la reflexió i la formació d’un criteri objectiu i independent.

Com està estructurada la proposta didàctica?

Fonamentació cientificotecnològica
Activitats didàctiques
Guia didàctica

Quins són els objectius?

Reflexionar sobre què representa l’energia que s’utilitza en la vida diària i preguntar-se si se’n fa un bon ús o es malbarata.
Proposar mesures de racionalització d’estalvi energètic.
Informar, amb xifres i dades, dels consums i les reserves mundials existents dels combustibles fòssils i d’urani.
Conscienciar sobre el proper exhauriment dels combustibles no renovables, previsible en uns 45 anys, i les conseqüències de la seva combustió sobre el sistema climàtic de la terra.
Argumentar que hi ha alternativa real als combustibles fòssils i que aquesta és la transició global a energies renovables; que és factible i rendible econòmicament portar a terme aquest canvi.

Enllaços als documents

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>