El gust per la lectura

Programa  que ofereix material didàctic al professorat i estratègies i recursos per a la dinamització de la lectura de manera que s’afavoreixi el desenvolupament de les competències literària i social i ciutadana.
m

Objectiu

Formar bons lectors i lectores: competents, crítics i capaços de gaudir del plaer de la lectura.

Material didàctic

El programa ofereix dossiers didàctics i les conferències del seminari El Gust per la Lectura, basats en la lectura i treball de les obres:

  • Material didàctic ordenats per cursos escolars: dossiers didàctics, quaderns de l’alumnat, guies didàctiques, propostes interactives d’autors i obres ordenats per etapes i cicles educatius d’educació primària, secundària i persones adultes.
  • Material didàctic ordenat per autor: dossiers didàctics, quaderns de l’alumnat,guies didàctiques, propostes interactives d’autors i obres ordenats autors i ordre alfabètic.
Propostes de lectura curs 2018-19

Podeu consultar les propostes de lectura d’enguany dels diferents nivells educatius associades al concurs.

Concurs

El concurs contempla la participació de l’alumnat d’educació primària (cicle mitjà i superior), secundària obligatòria, batxillert i d’adults. Es basa en la lectura i treball de les obres i els dossiers didàctics proposats amb anterioritat.

gust-per-la-lectura
Termini

Fase d’inscripció
Els docents hauran de formalitzar la inscripció accedint al formulari mitjançant el portal de centres del Departament, on també trobaran un tutorial per guiar el procés. El període previst és del 5 de novembre al 21 de desembre de 2018. Instruccions per a la inscripció.

Fase de presentació dels treballs
Caldrà emplenar la segona part del formulari en línia, adjuntant l’arxiu PDF o bé indicant l’adreça URL on és allotjat el treball audiovisual, segons la modalitat. El període de lliurament dels treballs és del 18 de març al 10 de maig de 2019. Instruccions per al lliurament dels treballs.

Bases de participació

Podeu consultar les bases del XIV Concurs El gust per la lectura

Tipologia de treballs

S’ofereix la possibilitat de presentar-ne d’individuals i de col·lectius, de creació literària, de recerca, etc; i fer-ho en suports diferents: llibre il·lustrat, mural, audiovisual, web, multimèdia, etc.