Taller “Temps al Temps” amb Gabriel Lemkow

El 15 de novembre, va tenir lloc el taller Temps al temps, a les aules de l’UManresa. Al llarg d’un seguit d’activitats teòriques i pràctiques els participants van redescobrir els diferents fenomens atmosfèrics tot analitzant les seves conseqüències per a les diferents realitats humanes.  Una primera part es va dedicar a veure obres d’art clàssic i contemporani on es van poder mostrar diverses maneres de treballar amb els fenomens meteorològics.


També es van cercar diferents llenguatges creatius i diversos referents artístics per tal de descriure els fenomens atmosfèrics, tot vivenciant-los a partir de la manipulació de materials per  reinventar-los en obres concretes. La part més pràctica va consistir en fer una obra jugant amb els llenguatges escultòric i narratiu. Havien d’imaginar-se que estaven escrivint una carta a algú important per elles des d’un lloc on hi havia fenòmens meteorològics adversos o determinats climes paradigmàtics  (a la muntanya, sota la pluja, al desert, a la jungla …). Les obres podien contenir o alterar-se amb material natural de l’entorn imaginari mostrant com havien patit els fenomens atmosfèrics en arribar a destí (cartes mullades, sobres plens de fang, carta dins una ampolla llençada al mar i mig mullada,…).

Podeu accedir a la presentació i materials que ens ha deixat el Gabriel per tal que els utilitzeu en les vostre  dia a dia  a les aules, mitjançant aquest enllaç