CRP del Bages. Butlletí novembre 2020

Per conèixer les últimes novetats i informacions actualitzades visita la nostra pàgina web i segueix-nos al twitter @crpbages

Tallers, cursos, jornades, projectes…

Formacions i informacions del CESIRE- CREAMAT

Us informem de l’oferta formativa del Cesire àmbit de les matemàtiques (CREAMAT): Cursos AraMat autoformatius i laboratori de matemàtiques.

 

 

ODS. Projecte BOSC i sostenibilitat

Aquest projecte té per objectiu donar a conèixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 relacionats amb el bosc.Consisteix en que els participants treballin 5 Manuals relacionats amb el bosc i la sostenibilitat. Tot el desenvolupament del projecte es pot fer On-line, atès que consisteix en utilitzar software de diferents Administracions que es troba tot en obert.

 

VI Projecte RetoTECH Endesa curs 2020 – 2021

RetoTech té com a objectiu formar a professors i alumnes en l’emprenedoria tecnològica. Al juny de 2021 es celebrarà el Festival Fundació Endesa, on els centres participants presentaran un projecte tecnològic. Aquesta edició està dirigida a centres d’educació secundària.

 

 

Edició 2020 de la Europe CodeWeek

Ja està en marxa l’edició d’aquest any 2020 de la Code Week. Per tal d’ajudar-vos en el procés de creació de la vostra activitat des de la mateixa pàgina web de la Code Week s’ofereixen una sèrie de materials i de recursos. Segur que plantejareu una activitat molt innovadora, com per exemple, jocs o animacions amb Scratch, mapes interactius utilitzant Makey Makey, activitats de robòtica, projectes de tinkering relacionats amb la metodologia STEAM, etc.

 

 

Concursos, premis, ajuts

Robocat 2021: El campionat de Robòtica de Catalunya

L’Associació El Racó dels Robotaires et convidem a participar en la 5a edició de la RoboCATEl Campionat de Robòtica de Catalunya, que s’ambienta en els BastaixosL’edició d’enguany es celebrarà de forma virtual.  Podeu accedir a la gravació de la sessió informativa de la RoboCAT 2021 a través del següent enllaç.

 

 

1r Premi Montepio d’Àlbum infantil il·lustrat

Montepio de Conductors de Manresa-Berga convoca, amb la col·laboració de Pagès editors, el primer Premi Montepio d’Àlbum Infantil Il·lustrat. Podran participar totes les obres il·lustrades de temàtica lliure, però relacionada amb la mobilitat, el transport o la conducció cívica de vehicles, així com transmetre valors, estètics, ètics i humans, que formen part de la mobilitat i la comunicació.

 

Activitats per a l’alumnat

La Clika

Un curs més, s’engega  La Clika  una cantata online per a infants de primer cicle de primària impulsada per l’entitat  Cases de la Música. L’objectiu de l’activitat és reforçar la docència online i que cap centre es quedi sense fer música. En aquests enllaços podreu veure un vídeo explicatiu de nous materials  https://youtu.be/BP9mUF6LxR4 i el muntatge de la cantata online https://youtu.be/ZNZaZiiI5H8

 

 

Exposició Antropocè, Humans vs la Terra

El Museu de la tècnica de Manresa acull l’exposició “Antropocè, Humans vs la Terra” És una mostra petita però molt interessant sobre la visió d’alguns científics de que els humans, amb les nostres accions, hem modificat el planeta fins a crear una nova era, l’Antropocè. Les escoles poden assistir gratuïtament i després plantejar les preguntes que hi ha en el material didàctic a l’aula.

 

 

Recursos

Tors anatòmic. De l’aula a twitter

Dur a terme una experiència a l’aula i compartir-la a través Twitter és una bona manera de donar-la a conèixer, per tal que altres docents i alumnes se’n puguin beneficiar i de millorar- la, amb les aportacions dels altres. Per això, la reproduïm tal i com l’ha explicada a twitter el seu autor, Roger Camprubí (@rogerCampru), de l’institut de Navarcles. La trobareu en aquest enllaç.

 

 

 

Centre de Recursos des de l’Associació Sociocultural Xarxa de Manresa. Grup de Diàleg inerreligiós

El Centre de Recursos de l’Associació Sociocultural Xarxa de Manresa i el Grup de Diàleg inerreligiós ja creat un material per treballar el fet religiós a l’escola i que consisteix en una sèrie de làmines on estan dibuixats els elements més importants dels espais de culte de diferents tradicions religioses.

 

 

 

Desinformació. L’engany compartit

Learn to Check, és unaplataforma web centrada en la formació contra la desinformació, amb continguts totalment en obert, i disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès). Es tracta d’una eina que promou l’educació mediàtica i la verificació digital, a través de jocs, vídeos de qualitat amb experts, articles per aprendre les claus i les eines de la verificació digital, així com una recopilació de recursos útils.

Biblioteca

 

Publicació del document “Avaluar és aprendre”

Ja s’ha publicat el document “Avaluar és aprendre”. Aquest document ha estat realitzat per la Neus Sanmartí, professora emèrita de la UAB, i el Departament d’Educació. És una revisió i actualització del que es va publicar ara fa deu anys amb el títol “Avaluar per aprendre” i que ha estat un dels grans referents en la tasca de la Xarxa Cb durant els últims cursos

 

 

 

Dinamitzem? Propostes per a la biblioteca escolar

Des del programa “puntedu” del Departament d’Educació s’ha elaborat el dossier Dinamitzem? Propostes per a la biblioteca escolar. Es tracta d’un recull de 35 activitats dirigides a les diferents etapes de l’escolaritat obligatòria, entre les quals s’hi troben activitats per fomentar el gust per llegir, la cerca d’informació, el treball globalitzat, etc.