2a Jornada 0-3

 

Av/ del Maresme, 192-212 · 08915 Badalona * Com arribar-hi
Cartell de la Jornada

Des del Pla de formació del professorat de Badalona s’ha considerat oportú impulsar l’organització de la 2a Jornada per i amb les educadores i educadors de les escoles bressol i llars d’infants amb l’objectiu de continuar millorant l’acció educativa adreçada als nens i nenes de 0 a 3 anys de la nostra ciutat i les seves famílies.

Aquesta jornada vol afavorir el coneixement i el debat a l’entorn d’idees i d’experiències vinculades amb la petita infància, es centra en la importància de l’actitud de l’adult en l’atenció a l’infant. El programa de la jornada s’ha
construït a partir de les aportacions fetes per educadores i educadors d’aquesta etapa educativa i comptarà amb una conferència inicial, l’exposició de diverses experiències i la realització de tallers vinculats a temes d’interès.

Aquesta 2a. Jornada Educació 0-3 Badalona vol afiançar, també, la construcció d’una xarxa de professionals i centres vinculats a aquesta etapa educativa que contribueixi a la millora de l’educació infantil, en el marc i el
procés de Badalona com a ciutat educadora.

INSCRIPCIÓ

.

 Experiències als centres
Jornada 9 de juny 
8-45: 9:15 h Benvinguda i acreditació 
9:15 – 9:30 Presentació de la Jornada
9:30 – 10:30  La importància de l’actitud de l’adult en l’atenció a l’infant.
A càrrec de Núria Ferrando. Presentació 23 N -pdf- Presentació 9J -ppt-
10.30 : 11:30 h Experiències de centres
La presentació d’experiències es farà a través d’una exposició de pòsters i de diverses comunicacions seleccionades en funció de la seva diversitat temàtica i de les seves característiques innovadores i de possible transferibilitat (termini de presentació d’experiències: 4 de maig)
  10.30 Endinsa’t, gaudeix i comparteix. EBM Ralet Ralet (Pòster) (Pòster 2) (Presentació)
  10.45 L’estona del dinar. Una estona per gaudir. Llar d’infants Minitània (fitxa) (Pòster) (Presentació) (Vídeo)
  11.00 Cercant un bon ambient per descansar. EBM Nero Nas (Fitxa) (Pòster) (Presentació)
11.30 Cloenda Jornada
11:30 – 12.15 h Pausa-cafè i mostra de pòsters d’experiències
12.15 Tallers 
 

Taller 1. Sabatim, sabatam de la terra de l’Aram. Roser Ros (Tantàgora) Vídeos
Les sabates són una peça del vestit que els infants coneixen prou bé i que poden adquirir via propia si ens ho proposem.  Una proposta textual i musical per animar a les educadores a crear la seva pròpia performance.
Espai web Tantàgora

 

Taller 2. Llenguatges expressius i educació. Astorament i la sorpresa creativa al món educatiu. Manuel Fernández (Materials del Taller)
Una conferència/taller  participativa e interactiva on es donarà eines, recursos, i formes creatives  per un aprenentatge significatiu i formes de joc, actitud,  com l’astorament i sorpresa motivadora com metodologia educativa. Com també un moment de reflexió sobre l’educació a tot el col·lectiu de la comunitat educativa. Hi haurà elements lumínics, expressió musical i corporal, amb la vessant emocional
Espai web Alegria, somriures i abraçades

  Taller 3. Música, moviment i família en la primera infància. Albada Blay (Minimúsics)

Taller pràctic per conèixer diverses idees, activitats i estratègies per introduir als nadons, infants i els seus pares en l’activitat musical a partir d’experiències positives basades en el joc,l’afecte, la intuïció i la creativitat.
Recursos com la veu, el ritme, el moviment i la improvisació, utilitzats amb coherència i reflexió, poden convertir-se en magnífics canals d’aprenentatge y plaer que ajudin als nens i nenes a créixer, aprendre i estimar la música.
Espai web Minimúsics