Dia Europeu de les Llengües

El proper 26 de setembre es commemora el Dia Europeu de les Llengües (DEL), una data que pot servir per començar a visibilitzar una part important de la diversitat lingüística i cultural amb què convivim als centres, així com també per prestigiar la llengua catalana com a llengua europea de cohesió social a l’entorn educatiu.
Si pitgeu en aquest enllaç del lloc web de recursos per atendre l’alumnat d’origen estranger, trobareu prop d’una vintena de propostes destacades, relacionades amb el DEL, per implementar tant a l’aula ordinària i a l’aula d’acollida, com de forma interdisciplinar.
Convé ressenyar el pòster 20 things you might not know about Europe’s languages, que s’ofereix en 9 idiomes. Tanmateix, la versió catalana no hi apareix disponible. Us suggerim de traduir-lo al català, com un exercici que pot resultar profitós per treballar des de les diferents matèries lingüístiques, bo i enllaçant-nos, alhora, amb l’eix d’actuacions prioritàries per contribuir a atendre i revertir la regressió lingüística de la llengua catalana.
Tal i com s’assenyala a la publicació, si considereu de promoure alguna iniciativa, podreu envia-la al lloc web del Dia Europeu de les Llengües, on hi apareixerà reflexada com una activitat impulsada des del vostre centre. Alternativament o complementària, també disposareu de l’opció de fer-la arribar mitjançant el formulari del portal de les bones pràctiques docents.
ELIC Alt Penedès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>