6è Concurs de booktrailers per a joves

El Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques, i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) convoquen un any més, una nova edició del Concurs de Booktrailers per a joves entre 12 i 18 anys. Té per objectiu dinamitzar i promoure la lectura mitjançant  la creació audiovisual.

Per presentar-se al concurs, els joves hauran de crear grups d’entre 2 i 5 persones, triar un llibre de qualsevol gènere, perfilar un guió i fer-ne la producció i crear un vídeo a partir del text del llibre. El bibliotràiler es podrà presentar en qualsevol idioma. El termini de participació finalitza el 10 de gener de 2020.

El concurs comptarà amb un jurat format per una desena de professionals especialitzats en llengua i literatura, lectura i biblioteques, arts escèniques, cinema i vídeo que seran els responsables de valorar la creativitat, el guió i la qualitat artística i tècnica dels bibliotràilers presentats. D’entre tots els projectes presentats es premiaran els 3 finalistes de cadascuna de les categories existents: millor bibliotràiler; bibliotràiler més creatiu; millor guió i el millor tràiler de temàtica fantàstica gràcies a la col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges. Com a novetat s’incorpora enguany una nova categoria: el bibliotràiler més votat per les biblioteques públiques participants en el concurs.

Més informació sobre el concurs, les bases i les inscripcions a www.booktrailers.cat