26a edició de la Setmana de la Ciència

 

Del 12 al 21 de novembre, se celebrarà a Catalunya la 26a edició de la Setmana de la Ciència amb l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania.

Amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de l’Economia Creativa per al Desenvolupament Sostenible, de l’Any internacional de les Fruites i Verdures, de l’Any Europeu del Ferrocarril i del Centenari de Naixement del Servei Meteorològic de Catalunya, enguany la Setmana de la Ciència se centrarà en el tema de la sostenibilitat, nexe comú d’aquestes efemèrides.

Altres temes de rellevància que s’emmarquen dins l’SC21 són:

  • 150 anys del naixement de Josep Maria Fuset i Tubià, biòleg i polític.
  • 100 anys del naixement de Teresa Juvé i Acero, escriptora, pedagoga i mestra.
  • 100 anys del naixement de Joan Triadú i Font, mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural.
  • L’any 2021 coincideixen dues fites clau en l’evolució de la microscòpia a la nanoescala: el 90è aniversari del primer microscopi electrònic i el 40è aniversari del primer microscopi de Sonda Pròxima, el microscopi STM. L’STM, juntament amb el microscopi AFM descobert fa tot just 35 anys, també van ser els primers a possibilitar la manipulació de la matèria a escala atòmica i donar pas a la revolució nanotecnològica.

Entenem, però, que per a algunes entitats sigui complicat enfocar la seva activitat al voltant d’aquestes temàtiques. Per això, totes les activitats relacionades amb la ciència i la tecnologia, en un sentit ampli, tenen cabuda dins el programa d’activitats de la Setmana de la Ciència.

Per tal que les vostres activitats apareguin al programa de la Setmana de la Ciència, caldrà que les inseriu, a partir del 15 de juny, a la pàgina www.setmanaciencia.cat,. Si hi participeu per primer cop, és necessari que us hi registreu abans. Un cop fet el registre, rebreu un correu electrònic per validar la vostra alta en el sistema i, tot seguit, podreu començar a introduir-hi les dades de la vostra entitat i donar d’alta les activitats. Us adjuntem un dossier informatiu de la Setmana de la Ciència 2021 amb  informació més detallada.

Per a qualsevol aclariment o suggeriment, us podeu dirigir a través del telèfon 93 268 7713 o bé de l’adreça electrònica setci@fundaciorecerca.cat.