Dia de la ciència: què és i què es pot fer amb la teràpia genètica?

 

Aproximen la recerca científica a l’aula i en l’edició 2017 de la Setmana de la Ciència en Miguel Chillón es farà una conferència sobre les teràpies genètiques. L’acte està adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO i de Batxillerat de Montacada i Reixac, Ripollet i Santa Perpètua.

Dia de la ciència 2017

Què és i què es pot fer amb la teràpia genètica?

Des de fa uns any la teràpia genètica ha obert moltes possibilitats per desenvolupar nous tractaments contra diferents malalties -neuromusculars, lisosomals, neurodegeneratives, autoinmunes, tumors, etc- contra les quals actualment no hi ha un tractament eficient.

En aquesta xerrada es parlarà sobre que són els gens terapèutics, com es fan arribar a les cèl·lules i òrgans afectats, i com les recents millores han permès desenvolupar noves estratègies terapèutiques, les quals avui dia ja s’utilitzen amb èxit per curar diferents malalties. També es presentaran alguns d’aquest tractaments, així com la recerca que s’està realitzant a casa nostra.

Qui és Miguell Chillon

Miguel Chillón és investigador ICREA, professor associat del Departament de Bioqímica i Biologia Molecural de la UAB, director de la Unitat de Producció de Vectors (UPV) i Investigador principal a l’Institut de Recerca del VHIR de la Vall d’Hebron i de l’Institut de Neorociències de la UAB.