A tenir en compte

teatre-organitzacioUn teatre, una sala de concerts, un auditori… són espais on anem a viure una experiència única: el contacte en viu i en directe amb l’expressió artística. Els qui fan possible l’experiència, els actors, les actrius i tot l’equip de persones que els acompanyen, posen tot el seu esforç perquè tothom gaudeixi al màxim de la representació. Mentre veiem l’espectacle es fa imprescindible col·laborar per construir, entre tots, un ambient òptim.

Assistir a un espectacle amb un grup escolar és una ocasió ideal per treballar diverses competències, que els faran créixer personalment i socialment. Una és la competència social, ja que podem mostrar-los valors com la responsabilitat, el respecte, l’empatia, el gaudi artístic viscut col·lectivament, etcètera.

EL BON ESPECTADOR ÉS AQUELL QUE…
  1.  Llegeix abans el programa de mà i així coneix amb antelació l’obra que va a veure, tant pel que fa al contingut com pels detalls de l’organització del dia en qüestió.
  2. Arriba amb temps suficient per poder instal·lar-se bé abans que comenci l’espectacle.
  3. Sap que el silenci previ a l’espectacle afavoreix la concentració de tothom i per això evita fer cap soroll quan s’apaguen els llums o durant la representació.
  4. Si alguna vegada no li acaba d’agradar alguna cosa de l’obra, evita fer comentaris, xiulets o sorolls.
  5. Espera que acabi l’espectacle per menjar o beure o anar al lavabo.
  6. Manté el mòbil en silenci des d’abans de la representació i fins que s’acaba.
  7. Comenta l’obra després de veure-la perquè sap que llavors és el moment per compartir encerts i crítiques amb els companys que l’acompanyen.
  8. Respecta les intal·lacions del teatre, com a espai públic i col·lectiu.
  9. No necessita que el professorat li cridi l’atenció perquè mostra un comportament adequat.
  10. Sap que l’aplaudiment és la millor recompensa pel treball dels actors i les actrius, per això aplaudeix sempre quan s’acaba la representació.